Close button

У Зеленського озвучили вихід із конституційної кризи

У Зеленського озвучили вихід із конституційної кризи

Читати новину російською мовою, повідомляє Корреспондент.

Відставка суддів, які ухвалили одіозні рішення, привела б до еволюційного оновлення складу КСУ, вважає представник президента в суді.

Представник президента в Конституційному суді Федір Веніславський вважає, що оптимальний варіант для вирішення конституційної кризи в Україні - це добровільна відставка суддів Конституційного суду (КС), які проголосували за скасування антикорупційного законодавства. Про це Веніславський заявив у понеділок, 9 листопада.

"Ідеальна була б модель вирішення цієї кризової ситуації, до якої привело саме рішення Конституційного суду України... щоб вони набралися громадянської мужності й заради збереження інституційності КС подали б у відставку", - сказав Веніславський.

На його думку, якщо судді КС, які проголосували за скасування електронного декларування та кримінальної відповідальності за невірогідну інформацію в деклараціях, підуть у відставку, то тоді відбудеться "еволюційне оновлення складу КС".

Парламентарій наголосив, що рішення Конституційного суду необґрунтоване, оскільки регулятивна частина не випливає з його мотивувальної частини.

За словами Веніславського, Верховна Рада повинна прийняти закон, який поставить роботу КС в чітке законодавче річище.

"На сьогодні така діяльність регламентується внутрішнім документом КС, регламентом, затвердженим постановою КС, що суперечить ст.19 Конституції України. Це перше, що треба зробити", - сказав депутат. На його думку, це буде зроблено найближчим часом.

Новини

Популярні теми форуму

analytics