Close button

МВФ відмовив Україні у надзвичайній фіндопомозі

МВФ відмовив Україні у надзвичайній фіндопомозі

Читати новину російською мовою, повідомляє Корреспондент.

МВФ не розглядає виділення Україні надзвичайного фінансування. Про це заявив глава Мінфіну Сергій Марченко в п'ятницю, 27 листопада.

"Мова йде про те, чи зверталися ми по emergency Finаnce. Це фінансування, коли у держави дійсно є проблема. Ми це питання розглядали в зв'язку з діючої ситуацією. Але я вам скажу відповідь наших партнерів з Міжнародного валютного фонду:" Шановна Україна, у вас є програма, тому, будь ласка, ми за цією програмою готові співпрацювати. Ми зараз не розглядаємо для вас emergency Finаnce". Ми поставили запитання, нам чітко відповіли, що потрібно працювати в рамках програми і виконувати умови", - сказав Марченко.

При цьому міністр в інтерв'ю ВВС News Україна припустив, що домовитися з МВФ про транш вдасться в цьому році, але кошти надійдуть уже в наступному.

Читайте также: Украине не удастся получить транш МВФ, — Гончарук

"У нас ці кошти, звичайно, передбачені в бюджеті. Більш того, у нас були передбачені два транші від МВФ (по 700 млн дол. кожен - ред.). Ми виконали всі структурні "маяки" для першого перегляду. Звичайно, зараз вже є інші структурні "маяки", щодо яких ми ще в процесі виконання. я не можу сказати категорично, що коштів не буде. Може виявитися так, що це рішення якимось чином буде знайдено. Але я не хочу давати якісь оптимістичні обіцянки на цей рахунок. Більш вірогідним сценарієм, я б сказав, дуже високо ймовірним, що нам вдасться домовитися в поточному році про місію і ці кошти будуть вже в наступному році", - додав Марченко.

Зараз питання не стільки в транші, а в меседжі і взаємодії, стверджує міністр.

"Якщо ми зможемо переламати негативний наратив останніх місяців, це вже буде великою перемогою, я вважаю. Тому що це відкриває нам шлях до отримання макрофінансової допомоги, до відновлення переговорів зі Світовим банком, і так далі", - резюмував Марченко.

Раніше радник глави Офісу президента Тимофій Милованов заявив, що в цьому році Україна не отримає транш МВФ. Пізніше в НБУ назвали причину відсутності траншу МВФ. Україна не встигає виконати всі вимоги Фонду. Хоча спочатку МВФ обіцяв два транші за два закони, але потім висунув додаткові вимоги.

Новини

Популярні теми форуму

analytics