Close button

"Північний потік-2" добудують з допомогою російських кораблів

"Північний потік-2" добудують з допомогою російських кораблів

Читати новину російською мовою, повідомляє Страна.ua.

Росія може самостійно відновити роботи з укладання газопроводу "Північний потік-2" вже через три дні, з 5 грудня.

Як заявила Мерле Мансфельд, представник Федерального відомства Німеччини з судноплавства і гідрографії, дозвіл на роботу судну-трубоукладачу "Академік Черський" видано з цієї дати.

"За нашими актуальними даними,"Північний потік-2" планує використовувати "Академіка Черського". Дозвіл на будівництво видано з 5 грудня, роботи на грудень узгоджені", - сказала вона.

Але, за її словами, на будівництво з січня по квітень дозволу поки немає.

"Газпром" вирішив добудовувати газопровід "Північний потік-2" власними силами після того, як США наклали санкції на оператора проекту - компанію Nord Stream-2. Через ці санкцій роботу зупинив підрядник - швейцарська компанія Allseas, яка укладала труби. В процесі були задіяні три судна компанії - Pioneering Spirit, Solitaire і Audacia.

Після цього "Газпром" вирішив задіяти власний трубоукладач - модернізоване в Находці судно "Академік Черський".

Тим часом в німецький порт Мукран, де знаходиться логістичний термінал проекту будівництва "Північного потоку-2", направляються російські судна, здатні брати участь в добудові газопроводу "Північний потік-2", випливає з даних міжнародної системи позиціонування морських суден.

У вівторок, 1 грудня, з порту "Калінінград" в Балтійське море вийшли відразу два судна, які можуть бути задіяні для будівництва "Північного потоку-2". Це багатофункціональне криголамне судно "Владислав Стрижов" і судно забезпечення, заводчик якорів "Іван Сидоренко". Вони слідують в німецький порт Мукран.

Ці судна здатні забезпечувати роботу трубоукладача "Академік Черський", який стане основним будівельником підводного газопроводу.

В даний час "Академік Черський" знаходиться на траверзі Курської коси в оточенні інших суден забезпечення, які постійно маневрують. У частини з них відключена система позиціонування, що не дозволяє визначити їх назви. Однак, вона ввімкнена на спеціалізованих судах "Умка", "Фінвал" та "Балтійський дослідник".

Екіпажі флотилії відпрацьовують спільну роботу з прокладання газопроводу. Частина кораблів, і в першу чергу "Академік Черський", буде вперше задіяна в такому будівництві.

Новини

Популярні теми форуму

analytics