Перейти до вмісту

Рекомендовані повідомлення

Укрзализныця договорилась с ЕБРР о кредите на модернизацию железной дороги 

Европейский банк реконструкции и развития (ЕБРР) предоставит кредит в сумме €150млн на электрификацию железнодорожной линии Долинская-Николаев-Колосовка на юге Украины. Об этом сообщил старший советник ЕБРР Антон Усов, передает Интерфакс-Украина. Помимо электрификации предполагается также укладка второго пути для однопутных участков.

"Целью проекта является повышение эффективности железнодорожных операций и пропускной способности между портами Одесской области и внутренними районами ", - сообщили в ЕБРР. Кредит поделят на два транша: первый - до €124,5 млн - для электрификации, установки второго пути и строительства высоковольтной линии на участке железнодорожной линии Долинская-Николаев,  второй - до €25,5 млн - для электрификации участка Николаев-Колосовка.

Общая стоимость проекта оценивается суммой до €367,9 млн. Предполагается, что Укрзализныця также выделит собственные средства и привлечет грантовое финансирование на реализацию проекта модернизации железных путей.

(c) Новое время

  • Подобається 2
  • Не подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

СРАЗУ НЕСКОЛЬКО СУДОВ ПОД УКРАИНСКИМ ФЛАГОМ ПРИШЛИ В РЕМОНТ НА СМГ

Херсонская верфь Смарт Меритайм Групп приступила к корпусным работам сразу на нескольких украинских судах: сухогрузном теплоходе «Бежецк» и барже проекта ДМ. Завершается модернизация и готовится к спуску несамоходная баржа проекта Р-79. Как отметил заместитель главного строителя верфи Сергей Гурский, среди выполняемых контрактов сегодня превалируют украинские заказчики.

(с) SMG

  • Подобається 2
  • Не подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Кто-то помню обвинял РФ в "дискриминации качества молочки Украины" и как следствие в торговых войнах. Также не зря ЗСТ с Европой подписали, хоть качественной продукции можно попробовать...https://www.obozrevatel.com/health/diet/100-falsifikat-raskryita-shokiruyuschaya-pravda-o-syirah-v-ukraine.htm

Цитата

100% - фальсификат: раскрыта шокирующая правда о сырах в Украине

  

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

У Казахстані урочисто ввели в дію установку осушення газу, поставлену Сумським НВО

На підземному газосховищі «Бозой» в Актюбінській області Казахстану запущена установка абсорбційного осушення газу продуктивністю 27 млн куб. м на добу. Інжиніринг, виготовлення всього необхідного для даного об’єкта обладнання, його монтаж та пусконалагодження протягом 2015-2017 років виконало ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання». Установка абсорбційного осушення газу для підземного сховища «Бозой» є найбільшою в переліку тих, які коли-небудь постачали сумські машинобудівники.

«Це було повнокомплектне замовлення, відтак від нашого підприємства значною мірою залежало, наскільки успішним виявиться результат такого відповідального проекту. В цілому, для забезпечення даного об’єкта силами трудового колективу СНВО були спроектовані, виготовлені і змонтовані в єдиний комплекс майже 60 одиниць технологічно складної техніки, серед якої: фільтри-сепаратори, абсорбери, колони регенерації гліколю, теплообмінники, апарати повітряного охолодження, насоси, ємності тощо», – повідомляє заступник директора з продажів та комплектних об’єктів Олександр Северін.

Пуск здійснив особисто Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, вказавши на першочергову роль цього комплексу в питанні розвитку енергетичного потенціалу очолюваної ним держави. Під час урочистостей було відзначено, що установка осушення, збудована Сумським НВО, – один із найпотужніших об’єктів на підземному сховищі газу «Бозой». Завдяки їй якість блакитного палива, що направляється в магістральний газогін, доведено до рівня міжнародних стандартів. Підвищується також термін експлуатації трубопроводів.

І ще один ключовий момент – новий об’єкт газової інфраструктури Казахстану дозволяє повністю задовольнити потреби південних регіонів країни у блакитному паливі в піковий опалювальний період, при цьому гарантовано забезпечивши стабільний експорт вуглеводнів до Китаю.

(c) СНВО

  • Подобається 1
  • Не подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Україна отримала кредит на $250 млн для будівництва сховища ядерного палива

Державний Енергоатом – оператор усіх атомних станцій (АЕС) в Україні – підписав кредитну угоду на $250 млн для фінансування проекту з будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) під гарантії держави. Про це повідомляється на сайті Кабінету міністрів.

Угода про надання 20-річного амортизаційного кредиту підписана з фінансовою установою уряду США – OPIC (Корпорація зарубіжних приватних інвестицій) та Central Storage Safety Project Trust. Це дозволить профінансувати проект для розробки та будівництва на відведеній ділянці Чорнобильської зони відчуження сховища ядерного палива з трьох станцій – Рівненської, Хмельницької та Южноукраїнської АЕС.

Зокрема, кошти підуть на постачання контейнерів для зберігання та транспортування відпрацьованого ядерного палива та іншого обладнання, яке буде надане американською компанією Holtec International. Так, OPIC (фінансова установа eряду США) застрахує політичні ризики за кредитом. У свою чергу держава надає гарантію виконання боргових зобов’язань Енергоатомом щодо кредиту.

Проект дає змогу заощадити значні кошти завдяки створенню альтернативи послугам Росії щодо зберігання та переробки ядерного палива як країни-монополіста. Загальна економія коштів за розрахунками Інвестиційного державного проекту з будівництва ЦСВЯП складе $14-22 млн на рік (на період виготовлення проектної кількості контейнерів). Крім того, в подальшому Україна не буде витрачати близько $200 млн щороку на вивезення відпрацьованого ядерного палива у Російську Федерацію.

(с) День

  • Подобається 1
  • Не подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Энергомашспецсталь отгрузила в Индию ротор турбины

Энергомашспецсталь успешно завершила изготовление и отгрузила заказчику – Bharat Heavy Electrical Limited – ротор турбины низкого давления. Изделие массой 66,09 тонн было изготовлено в рамках контракта, заключенного между ЭМСС и индийской компанией BHEL в мае 2017 года. В ноябре ротор турбины был успешно отгружен заказчику в город Харидвар (Индия). Поставка крупногабаритного изделия осуществляется железнодорожным и морским транспортом.

Bharat Heavy Electrical Limited — одна из крупнейших индийских инженерно-промышленных компаний. Занимается производством, распределением и передачей электроэнергии, телекоммуникациями, добычей нефти, газа и полезных ископаемых. Продукцией BHEL являются турбины, трансформаторы, электрические генераторы, обогреватели и другое оборудование.

(с) ЭМСС

  • Подобається 1
  • Не подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

В Харькове оживает крупный завод

На Харьковском авиазаводе восстановили работу термических печей в цехе №011. Об этом сообщили на предприятии. Печи заработали после восьмилетнего перерыва. Их запустили, чтобы закалить штампы для производства танковых траков. Возможность возобновить работу печей появилась после того, как на заводе заработала централизованная система энергоснабжения.

Как уточнили на авиазаводе, предприятие выиграло тендер на поставку комплектующих Житомирскому бронетанковому заводу и готовится к реализации проекта. В частности, закуплена специальная сталь для изготовления траков.

Как отметил директор Департамента производства авиазавода Вячеслав Рачинский, в цех начали возвращаться термисты и штамповщики, которые ранее вынуждены были покинуть завод из-за отсутствия заказов. "Возобновили термообработку и штамповку изделий из алюминиевых сплавов.  Предприятие постепенно оживает, восстанавливая выпуск авиационной и непрофильной продукции", - сообщил Рачинский.

(c) Status Quo

  • Подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Нібулонівські суднобудівники спустили на воду 67-ме судно річкового флоту компанії

На суднобудівно-судноремонтному заводі «НІБУЛОН» відбувся спуск на воду несамохідного перевантажувача проекту П-38 – «Нібулонівець – 2».  Це вже другий «Нібулонівець» збудований на суднобудівному підприємстві компанії. Рівно два роки тому вантажний флот судноплавної компанії «НІБУЛОН» поповнився аналогічним перевантажувачем під назвою «Нібулонівець», що на сьогодні вже перевантажив  понад 738 тис. тонн зернових вантажів.

 Саме після успішного досвіду експлуатації несамохідного плавкрана, спущеного на воду в  грудні 2015  року,  та у зв’язку з побудовою нових річкових терміналів, а отже, і збільшенням  об’ємів річкових перевезень,  судноплавною компанією ТОВ СП «НІБУЛОН» було прийнято рішення щодо замовлення будівництва ще одного перевантажувача.

Довжина судна  «Нібулонівець – 2» становить 38,5 м; ширина – 12 м; висота борту – 3,45 м; осадка – 1,85 м. Несамохідний плавкран буде укомплектований мобільною перевантажувальною машиною TEREX FUCHS MHL 385D з продуктивністю перевантаження 4000 тонн/добу. Такий тандем виконуватиме навантажувально-розвантажувальні операції на рейді і на перевантажувальному терміналі, а також здійснюватиме дозавантаження (об'єднання) несамохідних суден до повної вантажомісткості на Дніпрі. Загальна продуктивність перевантажувача становить близько 400-500 тис. тонн/ рік.

Після виконання добудовчих робіт, зокрема, монтажу електричного обладнання, ізолювання та оздоблення приміщень житлового комплексу,  а також після проведення швартовних, ходових випробувань судно буде введено в експлуатацію і стане 67-м судном судноплавної компанії «НІБУЛОН».

Усі деталі для побудови корпусу «Нібулонівця – 2» виготовлені в новому цеху металообробки з машинами плазмового і газового різання, зведеного у рамках масштабної реконструкції суднобудівного заводу компанії. Оснащеність цеху новітнім обладнанням сприяє не тільки нарощуванню темпів виконання робіт, але й  підвищенню якості виготовлених деталей.  

Перевантажувач проекту П-38 – це вже восьме судно, спущене нібулонівськими суднобудівниками у 2017 році. Так, у  цьому році завершено будівництво серії несамохідних суден проекту В2000, що призначені для експлуатації на Південному Бузі, буксирів проекту 121М, названих на честь відомих миколаївських кораблебудівників («Юрій Макаров»«Анатолій Ганькевич»«Нодарі Чантурія») та днопоглиблювального судна проекту СДС-15 з символічною назвою «МИКОЛАЇВЕЦЬ»

Паралельно з будівництвом вантажного флоту «НІБУЛОН» продовжує реконструкцію власної верфі. Наразі на суднобудівно-судноремонтному заводі триває будівництво двох  несамохідних вантажних суден вантажомісткістю 5000 т (проект В5000) змішаного плавання, з двома трюмами та покращеними експлуатаційними якостями. Окрім того, найближчим часом розпочнеться будівництво двох багатоцільових буксирів-кантівниківпотужністю 3500 к. с. (проект Т3500), введення в експлуатацію яких заплановано на травень-червень 2018 року. 

Скрытый текст

18529.jpg18530.jpg18531.jpg18533.jpg18534.jpg18536.jpg

(с) НIБУЛОН

  • Подобається 3

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

На Львівщині відкрили нові потужності підприємства «Амбієнте Ферніче Україна»

У селі Колоденці, Кам’янко-Бузького району на Львівщині, відкрили нові потужності «Амбієнте Ферніче Україна». Підприємство виготовляє меблі із високоякісних, екологічних матеріалів та входить в сотню найкращих виробничих компаній України. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

Нові потужності – це виробничо-складська будівля площею 2000 м² з порізки поролону. «Ми працюємо по дві зміни, по 10 чоловік в кожній. Займаємось розкроєм пінополіуретанових блоків. Перед тим як приступити до верстату, працівники проходять навчання, після цього починають виконувати конкретну роботу і згідно оптимізації розкроювати деталі на диван. Поролон – це екологічно чистий матеріал, гіпоалергенний, без запаху і легкий в роботі», - розповів майстер дільниці порізки поролону Микола Ільницький.

Окрім цеху із порізки поролону, підприємство складається із низки інших приміщень, зокрема складального та розкрійного цехів, швейного відділу, складу для зберігання первинної сировини та складу готової продукції, і таким чином забезпечує повний процес – від ідеї до готового продукту.  Також у компанії працюють штатні дизайнери, які розробляють вигляд майбутньої продукції. Відтак компанії розробляє щотижня 2 нові моделі диванів.

Як розповів директор компанії «Амбієнте Ферніче Україна» Іван Крістіан Гансен  нові виробничі потужності є лише стартом майбутніх планів на наступний рік. «Найважливішим завданням на сьогодні є ріст компанії. Для того, щоб збільшувати наші потужності, ми маємо концентруватись на тому, щоб залучити якомога більше працівників тут. Ми будемо зміцнювати наш HR відділ та продовжувати створювати приємне середовище для наших працівників. Ми задоволені роботою працівників і сьогодні у нас працює 600 людей. Частиною нашого плану розвитку є збільшення кількості працівників на 100-200 осіб», - розповів Іван Крістіан Гансен.

Зазначимо, що компанія «Амбієнте Ферніче Україна» забезпечує замовлення на постачання сировини та матеріалів понад 300 підприємств Україні, у тому числі Львівської області.  Підприємство еспортує 99% продукції та тісно співпрацює з JYSK.

Скрытый текст

DSC07765_1513774617.jpgDSC07839_1513774623.jpgDSC07850_1513774623.jpgDSC07902_1513774628.jpgDSC07909_1513774629.jpgDSC07920_1513774630.jpgDSC07929_1513774631.jpg

(с) Форпост

Змінено користувачем FAFNIR
  • Подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Волинське господарство збудувало новий тваринницький комплекс

ТзОВ «Прогрес» (Волинська область) нещодавно збудувало тваринницький комплекс. Два нові корівники вміщають 576 голів корів. Доїльний зал, обладнаний устаткуванням «Де Лаваль», розрахований на одночасне доїння 24 корів. Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації.

Середньодобовий надій становить 26 л молока від корови. На підприємстві впроваджено автоматизовану систему управління стадом, що дає можливість контролювати продуктивність та селекцію. Всього система контролює близько 30 показників життєдіяльності тварини.

(c) AgroTimes

  • Дякую 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку.

×