Перейти до вмісту

Рекомендовані повідомлення

1 час назад, 101195 сказал:

Украинские металлурги в июне 2018 по сравнению с июнем прошлого года увеличили производство стали на 7,5% - до 1,711 млн тонн, поднявшись при этом с 14 на 12 место в списке мировых производителей этой продукции. Об этом сообщила Всемирная ассоциация производителей стали (World Steel Association), передает в четверг, 26 июля, УНИАН.

В 2006 занимала 6 место, в 2011 уже 8 а сейчас поднялись с 14 на 12. Таки да прогресс.

  • Лайк 1
  • Хаха 2
  • Подобається 4
  • Не подобається 4

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Норвезький центробанк обзавівся часткою в компанії Косюка

Центробанк Норвегії Norges Bank сконцентрував 5,05% акціонерного капіталу компанії «Миронівський хлібопродукт». Про це повідомляється на Лондонській фондовій біржі, де торгуються цінні папери виробника курятини. Згідно з цими даними, Norges Bank став власником 5,39 млн глобальних депозитарних розписок МХП, перевищивши частку до 5% від загальної кількості голосуючих акцій компанії.

Зазначимо, що з 2010 року МХП розмістила 10% звичайних акцій у формі глобальних депозитарних розписок. Одна ГДР являє собою інтерес до 1 акції. Зазвичай ГДР зустрічаються в країнах Європи. Нагадаємо, за результатами 2017 року МХП вдалося суттєво зміцнити свої фінансові результати. Зокрема, чистий прибуток компанії виріс в 3,3 рази, склавши $230 млн. Дохід за зазначений період досяг $1,29 млрд.

МХП концентрується на виробництві курятини. За оцінками компанії, її частка на вітчизняному ринку становить 55%. Крім того, агрохолдинг виробляє зернові, олійні, займається переробкою соняшнику та м’яса. Засновником і мажоритарним власником МХП є Юрій Косюк. Через WTI Trading Limited він володіє 66% акцій компанії.

(с) Agroday

  • Дякую 1
  • Подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

ДП "Завод ім. В.О. Малишева" готує виробництво експериментальних корпусів для БТР

ДП "Завод ім. В.О. Малишева", що входить до складу Державного концерну "Укроборонпром", запускає новий напрямок виробництва. На підприємстві завершується підготовка необхідного обладнання для виготовлення корпусів БТР-4Е. Як повідомив комерційний директор ДП "Завод ім. В.О. Малишева" Дмитро Колесніков, на сьогоднішній день підприємство завершує роботу з підготовки виробництва корпусів бронетранспортерів і перейшло безпосередньо до організації виконання заходів з  виготовлення першого експериментального корпусу БТР-4Е.  

"Ми уклали договір з ДП ХКБМ та проводим заходи з підготовки  виробництва. Для виготовлення корпусів БТР-4Е: ми отримали сировину, доставлено з миколаївського підприємства та розміщено на нашому підприємстві відповідне обладнання. На даний момент фахівці заводу вже приступили до підготовчих робіт з виготовлення першого експериментального корпусу для БТР-4Е. Після успішного виготовлення виробу та проходження тестових випробувань ДП "Завод ім. В.О. Малишева" отримає дозвіл (кваліфікацію) на виробництво. За  результатами проходження всіх цих етапів узгодження ми матимемо змогу приступити до серійного випуску корпусів", – зазначив комерційний директор заводу.

Крім того, підприємство готується й до виготовлення корпусів для БТР-3Е – для них вже закуплено відповідні стенди та кантувач. Його реалізація буде діяти паралельно з виробництвом важкої бронетехніки. Серійне виготовлення корпусів дасть підприємству значну додаткову завантаженість за рахунок замовлень від ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова" та ДП "Київський бронетанковий завод".

(с) Укроборонпром

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

ЭМCС отгрузил партию валков предприятиям ArcelorMittal

Для двух меткомбинатов Германии – ArcelorMittal Bremen и ArcelorMittal Eisenhüttenstadt – ЭМСС отгрузила опорные валки для станов горячей и холодной прокатки общим весом 117 т. Для таких же станов были отгружены опорные валки и для французского предприятия  ArcelorMittal Dunkerque и казахстанского ArcelorMittal Темиртау. Общий вес данной отправки составил 148 т. На производственных площадках Энергомашспецстали продукция прошла полный цикл производства в соответствии со всеми требованиями заказчика.

(с) ЭМСС

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

На Черкащині запустили потужне виробництво багатокомпонентних гранульованих добрив

Компанія Grossdorf відкрила в селі Хацьки Черкаської області новий цех, на якому вироблятиме багатокомпонентні гранульовані добрива. Його будівництво тривало всього дев’ять місяців, а інвестиції в обладнання склали приблизно 30 млн грн, розповів комерційний директор компанії Сергій Рубан. Завдяки новій виробничій лінії Grossdorf зможе щороку виробляти 30-35 тис. тонн твердих мінеральних добрив, однак у перспективі її потужності планують збільшити до 100-150 тис. тонн. 

Особливістю нового цеху є те, що добрива на ньому вироблятимуть методом компактування, коли всі компоненти перемелюються і під високим тиском стискаються до утворення єдиної гранули. Порівняно з іншими методами компактування дозволяє оперативно змінювати склад гранул і випускати їх з будь-якою кількістю компонентів у будь-яких пропорціях. Завдяки такій технології Grossdorf може виробляти добрива під конкретні потреби кожного аграрія, чого не робить майже ніхто з українських виробників, зауважив Сергій Рубан.

Крім новозбудованого цеху з виробництва гранульованих добрив, Grossdorf має ще цех, де виробляють рідкі. Загалом у виробничі потужності за два роки свого існування компанія вклала понад 150 млн грн, не рахуючи постійної модернізації устаткування.  Потужності зі зберігання добрив безпосередньо на підприємстві складають приблизно 10 тис. тонн, однак ще 5 тис. тонн орендували в Хацьках, розповіли в Grossdorf. Крім цього, для забезпечення зручної логістики компанія з нуля побудувала залізничну колію довжиною 5 км. Нею з підприємства транспортують рідкі мінеральні добрива в цистернах, яких у компанії є 150 одиниць.

Сьогодні виробництво міндобрив на заводі Grossdorf автоматизоване та контролюється спеціальним програмним забезпеченням, розробленим індивідуально під обладнання компанії. Також контролюється і процес перевезення добрив: кожен клієнт може в онлайн-режимі перевірити вагу автомобіля з товаром, його маршрут тощо. Всю вироблену продукцію Grossdorf реалізує на внутрішньому ринку. Про експорт поки що не задумуються, оскільки, як підкреслюють у компанії, її головна мета сьогодні – закрити потреби українських аграріїв. 

(с) Agrotimes

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

«Метинвест» нарастил полугодовую выплавку стали на 4%

http://uaprom.info/news/165382-metinvest-narastil-polugodovuyu-vyplavku-stali.html

В 1 полугодии 2018 года крупнейшая украинская горно-металлургическая компания «Метинвест» увеличила производство углеродистой стали по сравнению с аналогичным периодом прошлого года на 4%, до 3,794 млн. т.

Кроме того, согласно отчету холдинга, во 2 квартале этот показатель возрос по сравнению с 1 кварталом на 8%, до 1,969 млн. т.

2018_1H_Metinvest_steel.jpg

2018_1H_Metinvest_products.jpg

2018_1H_Metinvest_coke.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

«Метинвест» увеличил полугодовую добычу желруды и метугля

http://uaprom.info/news/165383-metinvest-uvelichil-polugodovuyu-dobychu-zhelrudy-metuglya.html

В 1 полугодии 2018 года крупнейшая украинская горно-металлургическая компания «Метинвест» нарастила производство железорудного концентрата по сравнению с аналогичным периодом прошлого года на 2%, до 13,987 млн. т, угольного концентрата – на 2%, до 1,340 млн. т.

При этом, согласно отчету холдинга, во 2 квартале текущего года производство железорудного концентрата увеличилось по сравнению с 1 кварталом на 2%, до 7,062 млн. т, угольного концентрата - на 12%, до 707 тыс. т.

2018_1H_Metinvest_iron%20ore.jpg

2018_1H_Metinvest_coal.jpg

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Полугодовая прибыль Ferrexpo упала почти на треть из-за роста затрат и забастовки на УЗ

http://uaprom.info/news/165370-polugodovaya-pribyl-ferrexpo-upala-pochti-tret-iz-za-rosta-zatrat.html

В 1 полугодии 2018 года британская железорудная компания Ferrexpo с активами в Украине сократила чистую прибыль по сравнению с аналогичным периодом прошлого года на 29,6%, до $152 млн.

Согласно отчету компании, полугодовая выручка увеличилась на 4,4%, до $617 млн., за счет роста премий, что было нивелировано снижением цен на железную руду, удорожанием фрахта и снижением объемов продаж на 5,3%, до 4,798 млн. т, из-за забастовки железнодорожников в мае-июне. Это привело к затовариванию складов, запасы в которых, как ожидается, сократятся к концу года.

На фоне этого показатель базовая EBITDA упал на 18,5%, до $234 млн., при том что производственные затраты C1 возросли на 31,2%, до $41,6/т, в связи с инфляцией в Украине, удорожанием гривни к доллару, а также увеличением затрат на ремонты.

Чистый долг Ferrexpo по состоянию на 30 июня 2018 года снизился до $368 млн. по сравнению с $394 млн. на 31 декабря 2017 года. Соотношение чистого долга к EBITDA сократилось в 1 полугодии до 0,74x по сравнению с 0,73х на конец 2017 года.

За полгода компания нарастила капитальные инвестиции по сравнению с аналогичным периодом прошлого года на 24,4%, до $56 млн. Свободные денежные средства на счетах Ferrexpo на 30 июня 2018 года снизились на 11,8%, до $82 млн.

Ferrexpo ожидает, что во 2 полугодии EBITDA увеличится за счет роста объемов продаж, тогда как инфляция затрат замедлится на фоне растущих цен на нефть и энергоресурсы, а также затрат ы на добычу.

 

Т.е. сократили долг и увеличили инвестиции.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

«Запорожсталь» увеличила выплавку стали почти на 8%

http://uaprom.info/news/165358-zaporozhstal-uvelichila-vyplavku-stali-pochti.html

С января по июль 2018 года металлургический комбинат «Запорожсталь» увеличил производство стали по сравнению с аналогичным периодом прошлого года на 7,5%, до 2,392 млн. т.

Согласно пресс-релизу предприятия, выпуск чугуна в указанный период возрос на 28,4%, до 2,536 млн. т, проката - на 12,7%, до 2,113 млн. т.

Наименование показателя

Январь- июль

2017 г, тыс. т

Январь- июль

2018 г, тыс. т

2018 год к 2017 году, %

Чугун

1976,0

2536,8

128,4

Сталь

2226,8

2392,8

107,5

Прокат

1875,2

2113,6

112,7

В июле 2018 года на «Запорожстали» произведено 396,5 тыс. т чугуна, 354,2 тыс. т стали, 301,2 тыс. т проката.

Наименование показателя

Июль 2017 г, тыс. т

Июль 2018 г, тыс. т

2018 год к 2017 году, %

Чугун

306,4

396,5

129,4

Сталь

334,1

354,2

106,0

Прокат

294,7

301,2

102,2

  • Лайк 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Июльская выплавка стали в Украине приблизилась к историческому минимуму

http://uaprom.info/news/165389-iyulskaya-vyplavka-stali-ukraine-priblizilas-istoricheskomu-minimumu.html

В январе-июле 2018 года украинские металлургические предприятия нарастили производство стали по сравнению с аналогичным периодом прошлого года (с учетом деятельности в январе-феврале 2017 года мощностей, находящихся на НКТ) на 1%, до 11,990 млн. т. При этом за 7 месяцев производство чугуна в Украине увеличилось на 7%, до 11,750 млн. т, проката - на 4%, до 10,636 млн. т.

7-mes.jpg

iyul.jpg

Производство основных видов металлопродукции в Украине в июле 2018 года, млн. т

 

Июль 2018*

Июнь 2018**

Июль 2017**

Чугун

1,598

1,631

1,553

Сталь

1,599

1,710

1,640

Прокат

1,375

1,524

1,392

Расчеты: UAprom по данным «Укрметаллургпрома»

* - предварительные данные «Укрметаллургпрома»

** - уточненные данные с ежемесячных совещаний «Укрметаллургпрома»

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку.

×