Перейти до вмісту

Рекомендовані повідомлення

Растут контейнерные перевозки:

Украинские морпорты увеличили контейнеропоток почти на 40% в январе-июле

https://cfts.org.ua/news/2018/08/28/ukrainskie_morporty_uvelichili_konteyneropotok_pochti_na_40_v_yanvare_iyule_49091

Цитата

Украинские морские порты по итогам работы за 7 месяцев текущего года увеличили перевалку контейнеров на 38,9% до 454,7 тыс. TEU по сравнению с аналогичным периодом прошлого года.

Об этом свидетельствуют фактические данные Администрации морских портов Украины (АМПУ).

В весовом выражении морпорты нарастили обработку контейнеров на 37,1% до 5,967 млн тонн, в штучном - на 33,5% до 289,5 тыс. ед.

Больше всего в январе-июле контейнеров перевалил традиционно Одесский порт - 329,8 тыс. TEU, что на 13,8% больше, чем в аналогичном периоде прошлого года.

На втором месте порт Черноморск с показателем 68,6 тыс. TEU, на третьем - порт Южный - 56 тыс. TEU (рост в 1,5 раза).

Запустивши 5 нових маршрутів, у 2018 році Укрзалізниця збільшила обсяги контейнерних перевезень у складі контейнерних поїздів на 41%, – Євген Кравцов

http://www.uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/480488/

Цитата

У січні-липні 2018 року Укрзалізниця збільшила на 41 % обсяги перевезень контейнерів у складі контейнерних поїздів, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Таких результатів компанії вдалося досягти завдяки запуску цього року чотирьох нових контейнерних маршрутів. Про це повідомив в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

За словами керівника компанії, з початку року в складі контейнерних поїздів перевезено 57 688 контейнерів у двадцятифутовому еквіваленті (ДФЕ). «Контейнерні перевезення – найбільш інтенсивно зростаючий вид перевезень, який дозволяє забезпечити швидкість, надійність доставки вантажів та регулярність рейсів. І на ці перевезення є попит, тому вже цього року запустили п’ять нових контейнерних маршрутів: Китай – Казахстан – Росія – Україна – Словаччина, Київ-Ліски – Чорноморська, Одеса-Порт/Чорноморська – Рожнятів, Харків-Ліски – Чорноморська та Одеса-Порт – Дніпро-Ліски. Саме завдяки новим маршрутам нам вдалося більш ніж на 40 % збільшити обсяги контейнерних перевезень у складі контейнерних поїздів», – зазначив Євген Кравцов.

Зокрема, з початку курсування поїзда за маршрутом Київ-Ліски – Чорноморська та зворотно в його складі перевезено 5311 ДФЕ, за маршрутом Китай – Словаччина та зворотно – 2952 ДФЕ, за маршрутом Рожнятів – Одеса-Порт/Чорноморська та зворотно – 3253 TEU.

Окрім того, за 7 місяців 2018 року контейнеропотік поїзда комбінованого транспорту «Вікінг» збільшився на 42 % – до 6208 ДФЕ, поїзда «ZUBR» — на 41% (1376 ДФЕ), Нижньодніпровськ – Одеса/Чорноморська та зворотно— на 45 % (4960 ДФЕ). За маршрутом Румунія – Тольятті – Румунія перевезено 3358 ДФЕ, Одеса – Київ-Ліски («Хрещатик») — 1127 ДФЕ, Одеса – Дніпро-Ліски («Дніпровець») 2714 ДФЕ, Одеса-Хмельницький («Поділля») — 1145 ДФЕ та Одеса – Харків-Ліски — 3720 ДФЕ.

 

  • Дякую 2
  • Подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

17 июля 2018 17:59

Грузооборот морских портов Украины за 6 месяцев 2018 года снизился на 3,1% - до 63,8 млн тонн

Объем грузооборота морских портов Украины за январь-июнь 2018 года составил 63,8 млн тонн, что на 3,1% ниже показателя аналогичного периода прошлого года, сообщает пресс-служба Администрации морских портов Украины (АМПУ).

Снижение грузооборота в морских портах Украины произошло по двум основным видам грузов – зерну и руде. Уменьшение экспортной перевалки зерновых (-10,3%) было вызвано снижением торговой активности в межсезонье и высоким уровнем конкуренции. 

Снижение объема экспорта руды по итогам первых 6 месяцев текущего года составило 26,5%. Наибольший спад перевалки руды в целом отмечается в морском порту Южный на двух терминалах — ТИС-Руда (-34,9%) и ГП «ЮМТП» (-20,8%). Причина такого существенного спада – острая нехватка подвижного состава (локомотивов и вагонов), предоставляемых Укрзализныцей, о чем заявило отраслевое объединение «Укрметаллургпром».

Таким образом, перевалка экспортных грузов составила 46,1 млн тонн, что на 8,9% меньше в сравнении с аналогичным периодом предыдущего года. Наибольший прирост показали черные металлы - 8,1 млн тонн (+16,5%), из них: 4,8 млн тонн — металлопрокат (+3%) и 1,6 млн тонн — чугун (+66,5%).

Перевалка импортных грузов выросла на 18,7% и составила почти 11 млн тонн. Позитивную динамику по импорту продолжают показывать такие грузы как руда (+19,7%), перевалка которой составила 3,7 млн тонн и уголь — 2,8 млн тонн (+10,7%).

Грузооборот транзитных грузов в сравнении с первый полугодием прошлого года вырос на 7,9% - до 5,8 млн тонн. При этом намечается падение транзитных поставок угля, так как отгрузки в адрес украинских портов в последние три месяца не осуществляются.

Контейнерооборот за отчетный период составил 391 тыс. TEUs, что рост показателя составляет 11% к аналогичному периоду предыдущего года.

Всего с начала 2018 года морские порты Украины обработали 5848 судов, что на 176 единиц или 3,1% больше аналогичных показателей 2017 года.

Также с января по июнь 2018 года было перевезено 177 272 пассажиров (внутренние — 154 128 пассажира и иностранные — 23 144 пассажиров). Большинство пассажиров воспользовалось услугами водного транспорта в портах Одесса и Херсон. Преимущественно это морские прогулки и внутренние перевозки. Иностранные пассажиры прибывают в украинские порты в основном круизными судами.

http://portnews.ru/news/261500/

  • Подобається 1
  • Не подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
04.08.2018 в 15:29, FAFNIR сказал:

"Укрферри" покупает два парома у DFDS 

Датская судоходная и логистическая компания DFDS продает два старых судна украинскому паромному оператору "Укрферри". Оба судна грузопассажирские, построены в 1987 и 1989 годах, передает The Maitime Telegraph. Ранее паромы ходили по Балтийской сетке маршрутов, затем в течение нескольких лет находились в чартере "Укрферри" на черноморском маршруте. DFDS рассчитывает получить прибыль в размере около 3,1 млн долларов за пару паромов.

(c) ЦТС

Это же зачем такие ржавые корыта нужны? если даже турки не захотели??? 

  • Подобається 1
  • Не подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Обладнання для Запорізької АЕС повністю відвантажено

Останній комплект 6 модулів конденсатора корпусу №3 Запорізької АЕС був відвантажений на станцію. Таким чином, обладнання завершено та відвантажено на 100%, а замовлення у виробництві закрите з дотриманням контрактних термінів. Наразі підприємством розпочато роботи над наступним комплектом модулів конденсатора корпусу №4.

За умовами договору для Запорізької електростанції "Турбоатом" виготовить і поставить конденсатор "блочно-модульного виконання з трубною системою із нержавіючої сталі, який замінить конденсатор з трубною системою з мідно-нікелевого сплаву турбіни К-1000-60/1500-2 потужністю 1000 МВт. Конденсатор знаходиться в експлуатації на блоці №3 АЕС з 1986 року. Нове обладнання дозволить турбоагрегату працювати на номінальній потужності при змінах температури охолоджуючої води, підвищить потужність і продовжить термін експлуатації енергоблоку.

(c) Турбоатом

  • Подобається 2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

ЗСУ отримали РЛС «Малахіт» від «Укрспецтехніки»

Холдингова компанія «Укрспецтехніка» передала радіолокаційну станцію «Малахіт» для Збройних Сил України в рамках виконання державного контракту.
Повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на сторінку компанії у Facebook.

РЛС метрового діапазону з цифровою обробкою і автоматичною передачею інформації «Малахіт» прийнята на озброєння ЗСУ у 2012 році на заміну застарілих енергоємних радарів радянського виробництва. Станція розміщується на автомобільному шасі КрАЗ і одному вантажному причепі. Станцiя може виявляти цілі, що рухаються зі швидкістю до тисячі метрів за секунду і супроводжувати до 256 з них.

Скрытый текст

1.jpg2.jpg3.jpggetBigImage.jpg

(с) Ukrainian Military Pages

  • Подобається 3

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
5 часов назад, San4es сказал:

Это же зачем такие ржавые корыта нужны? если даже турки не захотели??? 

Они реально работают и приносят денег.

  • Подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
29.08.2018 в 13:44, westa сказал:

Причинa тaкoгo cyщеcтвeнногo спaдa – остpaя нexвaткa подвижнoгo сoстaвa (локомoтивoв и вaгoнoв), пpедocтавляeмых Укpзaлизныцей, о чeм зaявилo oтpaслeвoе oбъединeниe «Укрметaллypгпpoм».

ЖРС сейчас в основном экспортируется в Европу ЖД транспортом. На ГОКах провели определенные модернизации и продают не 62% концентрат типичный для Китая, а 69% концентрат или 65% окатышы со значительной премией к Китайским ценам. Кроме того, немгого выросло внутренне потребление. У США - хороший спрос на чугун, который не попадает под 25% импортную пошлину.

  • Дякую 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

“Азовсталь” інвестує 900 мільйонів гривень на модернізацію доменного виробництва

http://uprom.info/news/metal/azovstal-investuye-900-milyoniv-griven-na-modernizatsiyu-domennogo-virobnitstva/

Цитата

Керівники металургійного комбінату «Азовсталь», на чий внесок у забруднення довкілля мешканці Маріуполя реагують все активніше, запевнили про плани повної реконструкції доменного виробництва.

За словами генерального директора підприємства Енвера Цкітішвілі, який зустрівся з представниками місцевої влади та громадськості міста, до 2021 року на «Азовсталі» заплановано провести програму модернізації, в екологічну складову якої буде інвестовано близько 900 мільйонів гривень, передає Урядовий кур’єр.

Ми вже провели повну реконструкцію доменної печі №4, а тепер взялися за піч №3. Завдяки модернізації цих та ще двох об’єктів зможемо зменшити не тільки обсяги шкідливих викидів, а й кількість їх джерел – виведемо із експлуатації доменну піч №5, – розповів генеральний директор.

Зараз тривають роботи на ДП №3, обсяги інвестицій у реконструкцію якої становлять понад 3 мільярди гривень: продовжується монтаж металоконструкцій кожуха печі та системи охолодження. Зокрема система охолодження цієї домни, запевняють фахівці, матиме замкнутий цикл, в якому вже не використовуватиметься вода Азовського моря. На підприємстві переконані, що після завершення реконструкції валові викиди пилу на цьому агрегаті зменшаться на 80% і будуть відповідати європейським екологічним нормам. А ось продуктивність доменної печі збільшиться до 1,4 мільйона тонн чавуну на рік.


 

  • Дякую 2
  • Подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Появились первые цифры по урожайности кукурузы в РФ:

 33,9 ц/га. - https://www.apk-inform.com/ru/harvest/1100710#.W4zcEOgzbIU

В 2017:

49,5 ц/га. https://www.apk-inform.com/ru/harvest/1086370#.W4zdPegzbIU

Соотвественно экспорта кукурузы из РФ практически не будет. Для украинских аграриев с ожидаемым урожаем 31 млн.т. ситуация благоприятная.

  • Дякую 3
  • Подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Туда же:

Канада соберет самый плохой урожай пшеницы за три года

http://www.ukragroconsult.com/news/kanada-soberet-samyi-plohoi-urozhai-pshenicy-za-tri-goda

Урожай пшеницы в Украине сокращается из-за жары, и мир это чувствует - Washington Post

http://www.ukragroconsult.com/news/urozhai-pshenicy-v-ukraine-sokraschaetsya-iz-za-zhary-i-mir-eto-chuvstvuet-washington-post

Вообщем Украина пока придерживает экспорт пшеницы, а цены далее пойдут вверх до 250 долларов FOB.

  • Дякую 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку.

×