Перейти до вмісту
lisichkus

Земельная реформа, рынок земли/земля в частной собственности: события, перспективы

Рекомендовані повідомлення

Станом на 14 годину  1 липня у реєстрі зареєстровано 33 нових угоди відносно землі сільськогосподарського призначення. Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська під час прес-конференції щодо старту ринку землі в Україні, інформує Урядовий портал.

«Це перші угоди із землею сільськогосподарського призначення, укладені після зняття мораторію», – зазначив Міністр.

За його словами, перед відкриттям ринку була проведена величезна робота: внесено зміни в чимало законів, розроблено низку нових підзаконних актів. Особливо насиченим у цьому плані видався червень цього року. Адже окрім підготовки чималої кількості підзаконних актів, тривала розробка нового софту, пов’язаного з відкриттям ринку землі. «Програмне забезпечення реєстрів, які працювали до цього часу, не було придатним для забезпечення обігу ділянок і, зокрема, для дотримання обмежень, встановлених Законом щодо ринку землі. Нині ж жодних фізичних перепон для функціонування ринку землі немає, ми маємо стабільно працюючу систему», – повідомив Денис Малюська.

При цьому Міністр юстиції наголосив, що широкомасштабна земельна реформа розпочне діяти лише з 2024 року. Зараз же настає етап «обмеженого ринку землі», коли придбавати землю можуть лише фізичні особи, і загальна площа таких ділянок не може перевищувати 100 га.

«Для ефективного захисту прав власників землі на законодавчому рівні було прийнято низку постанов щодо перевірки нотаріусами покупців земельних ділянок сільськогосподарського призначення та угод купівлі-продажу на дотримання вимог Закону. Вони у підсумку дадуть можливість забезпечити коректну процедуру продажу ділянок, правильне оформлення всіх відомостей у реєстрі, а громадянам України – реалізувати своє конституційне право на вільне розпорядження своєю власністю», – пояснив Міністр юстиції.

Водночас, за його словами, буде здійснюватися і перевірка джерел походження коштів на придбання ділянки у її потенційного власника.

Разом із тим до ринку землі не будуть допущені не лише іноземці, а й окремі категорії громадян України. Серед них, зокрема, особи, щодо яких було застосовано спеціальні економічні санкції та інші обмежувальні заходи відповідно до Закону України «Про санкції» у вигляді заборони на укладення правочинів щодо набуття у власність земельних ділянок.

«У нас було чимало рішень Європейського суду з прав людини про те, що право власності – це базове право громадянина, і його потрібно захищати. Обов’язок держави – надати можливість продавати земельні ділянки. Нарешті, перший вирішальний крок до цього в Україні зроблено. Відсьогодні купувати та продавати земельні ділянки можна», – додав Денис Малюська.

 

КОНЕЦ СВЕТА :girl_in_love:

меры--городов в шоке --то аренда за ВЗЯТКИ И ОТКАТЫ 

а теперь просто---ПРОДАЖА

этож Кошмар 

шо творит Артист :yahoo:

Змінено користувачем Samurai
  • Дякую 2
  • Подобається 2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Закон 5600.
Було - Стало

Screenshot-134.png.973803b0481521500f69e6a1f04104f4.png

  • Дякую 2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Податок на землю

Цитата

381.1. Мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ) обчислюється за формулою:

МПЗ = НГО × S × К× М / 12,

де:

МПЗ – мінімальне податкове зобов’язання;

НГО – нормативна грошова оцінка 1 га земельної ділянки:

для земельної ділянки, нормативна грошова оцінка якої проведена, – нормативна грошова оцінка 1 га відповідної земельної ділянки з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного відповідно до порядку, встановленого цим Кодексом;

для земельної ділянки, нормативна грошова оцінка якої не проведена, – нормативна грошова оцінка 1 га ріллі по Автономній Республіці Крим або по області з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного відповідно до порядку, встановленого цим Кодексом;

S – площа земельної ділянки, га;

М – кількість календарних місяців, протягом яких земельна ділянка перебуває у власності, оренді, користуванні на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) платника податків;

К –  коефіцієнт, який становить 0,05.

При обчисленні мінімального податкового зобов’язання щодо земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, фізичними особами – підприємцями – платниками єдиного податку четвертої групи коефіцієнт «К» застосовується у половинному розмірі.

Мінімальне податкове зобов’язання визначається за період володіння (користування) земельною ділянкою, який припадає на календарний рік, що передує податковому (звітному) року.

381.2. Мінімальне податкове зобов’язання не визначається для:

земельних ділянок, що використовуються дачними (дачно-будівельними) та садівничими (городницькими) кооперативами (товариствами);

земель запасу;

невитребуваних земельних часток (паїв), розпорядниками яких є органи місцевого самоврядування;

земельних ділянок зон відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи.

У разі якщо фізичній особі належать на праві власності та/або користування одна або декілька земельних ділянок, сукупний розмір яких не перевищує розміру, зазначеного в абзаці третьому підпункту 165.1.24 пункту 165.1 статті 165 цього Кодексу, мінімальне податкове зобов’язання для таких земельних ділянок не визначається.

 

Стаття 165. Доходи, які не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу

165.1.24. доходи, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках, наданих їй у розмірах, встановлених Земельним кодексом України для ведення:

особистого селянського господарства та/або земельні частки (паї), виділені в натурі (на місцевості), сукупний розмір яких не перевищує 0,5 гектара. При цьому розмір земельних ділянок, зазначених в абзаці другому цього підпункту, а також розмір виділених в натурі (на місцевості) земельних часток

 
  • Дякую 2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Зато не надо будет ездить в Польшу на клубнику...

  • Лайк 2
  • Хаха 1
  • Не подобається 3

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

В Украине совершили уже 665 сделок по продаже земли. Цена гектара - от 2700 грн https://strana.ua/news/343635-rynok-zemli-v-ukraine-za-dve-nedeli-zakljuchili-665-sdelok.html Цена хорошая-пора включать турборежим...

  • Лайк 2
  • Не подобається 3

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

А что, уже так можно!? Процесс большой приХватизации пошел.В Киевской области чиновники Госгеокадастра незаконно продали земли на 1,2 млрд https://nk.org.ua/proishestviia/v-kievskoi-oblasti-chinovniki-gosgeokadastra-nezakonno-prodali-zemli-na-12-mlrd-grn-295934 "Это только начало лета..."

  • Лайк 2
  • Не подобається 3

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Арахамия признал, что иностранные банки смогут стать владельцами украинской земли https://nk.org.ua/politika/arakhamiia-priznal-chto-inostrannye-banki-smogut-stat-vladeltsami-ukrainskoi-zemli-298224

  • Лайк 2
  • Не подобається 2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
23 години тому, Аид сказав:

Рынок земли открыт полтора месяца и ажиотажа с диким спросом там нет. Статистика сделок доступна и она смешна.

чи можете підказати де дивитись відкриті дані по землі, дякую наперед

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
3 минуты назад, senderZ сказал:

чи можете підказати де дивитись відкриті дані по землі, дякую наперед

https://map.land.gov.ua

https://landauction.e-tender.ua

https://sale.uub.com.ua/

 

 

 

 

 

  • Лайк 3
  • Дякую 2
  • Подобається 1
  • Не подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Столкнулся с проблемой. Хочу купить дачу.
Оказывается, дачные участки тоже подпадают под закон о продаже с/х земли.

https://biz.today.ua/ru/rynok-zemly-uzhe-pokazal-pervuyu-grymasu-stalo-slozhnee-sovershyt-sdelku-po-dachnomu-uchastku/

Земля почти у всех продавцов приватизированная.
Оформление только у нотариуса может затянуть $500-1000. А еще сборы и налоги. При стоимости участка $3000-7000.

И я даже себе не представляю как будет проходить проверка того от куда у меня средства на дачу. )))

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку.

×