Перейти до вмісту

Рекомендовані повідомлення

Поможет ли немецкая педантичность навести порядок в "Укрзализныце" и успешно её реформировать?

Цитата

08.10.2021
Співпраця АТ «Укрзалізниця» та DB Engineering & Consulting: перші напрацювання презентують за місяць

7 жовтня 2021 року відбулося засідання координаційного комітету у рамках реалізації проєкту співпраці АТ «Укрзалізниця» та DB Engineering & Consulting. У ньому взяли участь в.о. голови правління компанії Олександр Камишін, представники Міністерства інфраструктури України та Міністерства фінансів України.

На засіданні учасники координаційного комітету обговорили поточний стан виконання плану графіку проекту та рішення необхідні для успішної роботи спільних проектних груп. Протягом поточного робочого тижня відбулися засідання груп, що працюють у трьох напрямках: - впровадження системи фінансування перевезень пасажирів; - розробка бізнес-плану пасажирських перевезень; - підтримка закупівлі пасажирського рухомого складу. Досвід організації субсидування соціальних перевезень залізничним транспортом державою та органами місцевого самоврядування в Німеччині та інших країнах ЄС учасники першої підгрупи обговорили з представниками профільного департаменту Міністерства інфраструктури та Командою підтримки реформ міністерства. У найближчий місяць планується розробка адаптованої до умов України моделі фінансування соціальних перевезень залізницею, що передбачатиме залучення держави та органів місцевого самоврядування.

Група, яка працює над розробкою бізнес-плану пасажирських перевезень, проаналізувала фінансові та статистичні документи надані АТ “Укрзалізниця” та обговорила стратегію розвитку пасажирської вертикалі та моделі формування прогнозів пасажиропотоків в дальньому та приміському сполученні.

На початку листопада запланована презентація початкового звіту групи, який передбачає аналіз поточного стану пасажирських перевезень, ключових проблем та оцінку можливих конкретних рішень щодо зазначених питань. І у фокусі третьої проєктної групи, яка відповідає за розробку технічних вимог до закупівель рухомого складу, цього тижня були техвимоги до електропоїздів для приміського сполучення. Попередні висновки щодо технічних завдань стосовно закупівель електропоїздів для далекого швидкісного сполучення (Інтерсіті, Інтерсіті+) та спальних вагонів для далекого сполучення мають бути надані німецькою стороною до кінця листопада.

Очікується, що Deutsche Bahn DB Engineering & Consulting надасть проєкт звіту з рекомендаціями стосовно модернізації пасажирських перевезень та моделі організації фінансування суспільно важливих перевезень залізничним транспортом до кінця 2021 року. Після реалізації першої фази співпраці АТ «Укрзалізниця» вивчає можливість переходу до другої фази — залучення менеджерів Deutsche Bahn Engineering & Consulting до управління пасажирською вертикаллю.


Ранее сообщалось, что «Укрзализныця» заключила договор о сотрудничестве с крупнейшим железнодорожным оператором Германии Deutsche Bahn. С 2022 немцы смогут работать над планированием и развитием пассажирских перевозок, оптимизацией закупок и обновлением подвижного состава.

Цитата

🇺🇦🇩🇪 Укрзалізниця посилить управління пасажирськими перевезеннями командою Deutsche Bahn

АТ «Укрзалізниця» та Deutsche Bahn Engineering & Consulting уклали договір щодо консалтингу у сфері пасажирських перевезень. Йдеться про налагодження планування та розвитку пасажирських залізничних перевезень, оптимізацію закупівель та оновлення рухомого складу.

🤝 Німецька компанія допоможе Укрзалізниці відділити пасажирські перевезення від вантажних, і забезпечити ефективне управління. Консалтинг є першим етапом співпраці, який буде втілено до кінця 2021 року. За його успішного впровадження на другому етапі Укрзалізниця залучить команду менеджерів з Deutsche Bahn для безпосереднього управління пасажирськими перевезеннями вже у 2022 році.

💬 «Передача в управління пасажирських перевезень Укрзалізниці DB Consulting є першим системним кроком до повної трансформації залізничних перевезень в Україні.

 

Скрытый текст

 

У цьому році держава вперше фінансує пасажирські перевезення Укрзалізниці. Маючи належне фінансування та спираючись на досвід німецької залізниці ми розпочинаємо Велике будівництво на Укрзалізниці, яке торкнеться усієї інфраструктури, парку рухомого складу та сервісу.

Ми прагнемо німецької якості на українському ринку залізничних перевезень», — зазначив Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

💬 “Ми вітаємо початок цього проєкту в Україні. Впевнені, що передача Deutsche Bahn процесу управління пасажирськими залізничними перевезеннями дасть можливість отримати максимально швидкі результати.

Підписаний сьогодні контракт є першим етапом співпраці і ми очікуємо, що за його результатами ми перейдемо до наступного етапу вже на початку 2022 року, коли команда німецьких менеджерів буде делегована для операційного управління пасажирськими перевезеннями в Україні.

Той шлях, на який зараз стала Укрзалізниця, Німеччина пройшла близько 10 років тому. Ми раді ділитись власним досвідом та посилювати нашу співпрацю", — сказав Рональд Пофалла, член Ради директорів DB з питань інфраструктури.

За словами в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександра Камишіна, DB E&C має розробити дорожню карту для впровадження перевезень пасажирів у далекому і приміському сполученнях на найближчі п’ять років та модель фінансування пасажирських перевезень.

💬 «У процесі реформування галузі маємо змінити багаторічну практику, коли пасажирські перевезення фінансуються за рахунок вантажних. Це окремі напрямки бізнесу нашої компанії, які мають обліковуватись і фінансуватись окремо. Тож очікуємо від нашого консультанта розробки ефективної фінансової моделі пасажирських перевезень», — додав Олександр Камишін.

🚆 Крім того, експерти DB E&C мають визначити обсяги перевезень та орієнтовну потребу Укрзалізниці у капітальних інвестиціях на оновлення рухомого складу для використання в моделі суспільно важливих перевезень (PSO). Виконавець послуг також надасть оцінку перспективи закупівлі та виробництва пасажирського рухомого складу — регіональних електропоїздів, дизель-поїздів, вагонів для нічних поїздів — та можливості виробництва такого рухомого складу в рамках міжнародної кооперації за участю українського виробника.

Як повідомлялося раніше, у серпні 2021 року Укрзалізниця та DB Engineering & Consulting розпочали співпрацю щодо розробки нової стратегії енергоефективності компанії.

Світлина від Міністерство інфраструктури України.
Світлина від Міністерство інфраструктури України.

 

 

https://www.facebook.com/MinInfra.UA/posts/4436768376371985
 

  • Дякую 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

И тут всё отдали на откуп...

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

 

  • Подобається 2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Показатель перевозки зерновых по сети УЗ в сентябре стал рекордным за последние 10 лет

https://cfts.org.ua/news/2021/10/11/pokazatel_perevozki_zernovykh_po_zh_d_v_sentyabre_stal_rekordnym_za_poslednie_10_let_67150

Цитата

В УЗ отошли от практики перевозки зерновых грузов по четко определенным ниткам графика движения, согласно расписанию маршрутных поездов.


"Укрзализныця" в сентябре перевезла 3,8 млн тонн зерновых - это рекордный показатель перевозки указанных грузов в сентябре за последние 10 лет.

Об этом пишет ЦТС со ссылкой на информацию АО УЗ.

По словам директора по коммерческой работе и логистики АО "Укрзализныця" Александра Зарубы, таких результатов компании удалось достичь благодаря эффективной организации перевозок.

"В 2019-2020 годах перевозки зерновых осуществлялись по четко определенным нитками графика движения, согласно расписанию маршрутных поездов. Это негативно влияло на качество и скорость перевозки других грузов - железной руды, угля и т. д. В этом году мы отошли от такой практики, поскольку должны удовлетворять на равных условиях всех клиентов, независимо от вида груза. Но благодаря усилению диспетчерской работы, грузовых станций нам удалось уже показать лучший результат перевозки зерновых начиная с 2011 года", - отметил он.

Заруба также добавил, что компания имеет все возможности, чтобы перевезти рекордное количество зерна в этом году.

В сентябре компания ежесуточно в среднем грузила 118,9 тыс. тонн зерновых, что на 30,6% больше, чем в сентябре 2020 года и на 10,6% больше, чем в сентябре 2019 года.

 

Змінено користувачем Denka
  • Дякую 1
  • Подобається 2
  • Не подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Работники "Укрзализныци" начинают забастовку

https://kurs.com.ua/novost/582134-rabotniki-ukrzaliznici-nachinajut-zabastovku

 

Поддерживаю. Поезда страх какие и аварии, судя по сми, тоже далеко не редкость.

А почему только пассажирских перевозок коснётся? Люди то билеты покупают, им их никто не дарит. Выборочноая акция какая-то.

  • Лайк 2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
08.10.2021 в 08:55, Хасан сказал:

Поможет ли немецкая педантичность навести порядок в "Укрзализныце" и успешно её реформировать?

 

13 часов назад, San4es сказал:

Работники "Укрзализныци" начинают забастовку

Берлинское метро было совместным предприятием ФРГ и ГДР.
Работали на нем и западные и восточные.
И забастовку объявили и те и те.
Руководство поступило просто - уволили всех.
Интересно какие меры новое немецкое руководство предпримет в случае УЗ.

  • Хаха 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

 

  • Лайк 1
  • Дякую 1
  • Подобається 2
  • Не подобається 3

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

На дільниці Ковель—Ізов—Держкордон встановили майже 70% опор контактної мережі

https://www.railinsider.com.ua/na-dilnyczi-kovel-izov-derzhkordon-vstanovyly-majzhe-70-opor-kontaktnoyi-merezhi/

Цитата

Працівники Укрзалізниці уже встановили 980 опор контактної мережі на дільниці Ковель—Ізов—Держкордон. Це майже 70% від запланованої кількості — загалом має бути 1465 опор, передає Rail.insider із посиланням на пресслужбу товариства.

Роботи ведуться на трьох станціях: Ковель та Овадне (встановлюють опори контактної мережі), а також Турійськ. Там на встановлені опори монтуються консолі — конструкції, потрібні для подальшого закріплення дротів контактної мережі.

У товаристві навели результати масштабного проєкту. Так, експлуатаційні витрати скоротяться на 136,4 млн грн на рік. Зросте пропускна спроможність пасажирських та приміських поїздів — з 6 до 8 пар, вантажних — з 10 до 14 пар на добу. Вивільнять до 10 магістральних тепловозів, що суттєво зменшить викиди в атмосферу.

Сукупний річний економічний ефект електрифікації дільниці Ковель—Ізов—Держкордон становить орієнтовно 215 млн грн.

 

  • Не подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
16 часов назад, lisichkus сказал:

 

До этого он столкнулся с комбайном на переезде.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Комісія Укрзалізниці прийняла два дизель-поїзди ДПКр-3 

https://urm.media/komisiya-ukrzalizniczi-prijnyala-dva-dizel-poyizdi-dpkr-3/

Цитата

5-8  жовтня 2021 року на Крюківському вагонобудівному заводі працювала комісія Укрзалізниці з приймання готової продукції – одразу двох дизель-поїздів, а саме ДПКр-3-002 та ДПКр-3-003.

У складі комісії працювали представники Південної, Донецької, Львівської залізниць, а також Департаменту приміських пасажирських перевезень Укрзалізниці.

Місцем приписки нових потягів стануть, швидше за все, Південна та Львівська залізниці. А спеціалістів Донецької запрошено тому, що зараз складаються маршрути руху. В одного з поїздів він пролягатиме й територією Донеччини. Інший, за попередньою інформацією, працюватиме на маршруті Коломия-Чернівці-Тернопіль-Львів.

Нагадаємо, КВБЗ та УЗ уклали контракт на постачання шести дизель-поїздів ДПКр-3 ще у 2018 році. Перший поїзд почав курсувати між залізничними станціями Київ-Пасажирський та Бориспіль-Аеропорт ще в грудні 2019-го року.

 

  • Лайк 1
  • Не подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку.

×