Close button

CNN: США оцінюють, чи виправдане подальше використання БПЛА в Чорному морі

CNN: США оцінюють, чи виправдане подальше використання БПЛА в Чорному морі
Фото: wikimedia.org

США проводять оцінку своїх операцій з безпілотниками після інциденту в Чорному морі – вивчають маршрути БПЛА та вирішують, як зменшити ризики конфліктів з російськими військовими у цьому регіоні. Про це повідомляє CNN з посиланням на чотирьох американських чиновників, повідомляє Українська правда.

"Американські військові "уважно вивчають" маршрути безпілотника і оцінюють, як краще зменшити ризики конфліктів з російськими силами, які регулярно здійснюють польоти своїх винищувачів в Крим і з Криму.
Пентагон звернувся до Європейського командування з проханням обґрунтувати подальші спостережні польоти в цьому регіоні, зокрема, для оцінки ризиків", - йдеться у матеріалі СNN.

Повідомляється, що США на час проведення оцінки не припинили повністю польоти. Нині військові відправили ту ж модель безпілотника, MQ-9 Reaper, на місію приблизно в тому ж районі над Чорним морем незабаром після того, як сталося зіткнення. Новий БПЛА має обстежити місце катастрофи і відстежити зусилля Росії з пошуку уламків.

Також чиновники додали, що США розглядають можливість проведення ще одного польоту безпілотника над Чорним морем у найближчі дні.

Співрозмовники видання зазначили, що це в цілому відповідає типовому робочому графіку безпілотників, який може коливатися.

Урядовці також планують проаналізувати загальні витрати і вигоди від виконання цих місій, порівнюючи потенційну розвідувальну цінність того чи іншого маршруту з ризиком ескалації у відносинах з Росією.

Новини

Популярні теми форуму

analytics