Close button

ГУР про настрої в Кремлі після рішення суду Гааги: Путіну вже шукають наступника

ГУР про настрої в Кремлі після рішення суду Гааги: Путіну вже шукають наступника
Фото: kremlin.ru

Настрої в Кремлі стали більш похмурими після рішення Міжнародного кримінального суду (МКС) видати ордер на арешт президента РФ. Там вже шукають наступника Путіну, але цим вже не займається сам диктатор, повідомляє РБК-Україна.

Про це говорить заява представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова в ефірі національного телемарафону.

"Російські пропагандисти не вийшли зі своїми традиційними шоу, де обговорювали саме Гаагу, тому що сам факт обговорення цієї новини навіть для зазомбованого населення РФ був би дивним і занадто тривожним "дзвінком". Бо розповідати, що "спецоперація" йде за планом, а потім отримати розшук і припис до арешту від МКС - це навіть Соловйову і Скабєєвій буде важко ці речі поєднати між собою", - пояснив Юсов.

Він наголосив, що коло Путіна звужується, він стає все більш токсичним як для зовнішнього світу, так і всередині країни.

"Зокрема, у вежах Кремля все більше незадоволення від того, що відбувається. Все більш похмуре усвідомлення перспектив, а саме геополітичної катастрофи режиму Путіна. І так, вже мова йде про пошук наступника Путіна і шукає його вже не Путін", - заявив Юсов.

Ордер на арешт Путіна

Нагадаємо, що вчора, 17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини РФ Марії Львової-Бєлової 17 березня 2023 року.

Їх підозрюють у скоєнні воєнного злочину - незаконній депортації і переміщенні населення (згідно з релізом МКС, ідеться про дітей) з окупованих районів України до РФ після початку повномасштабного російського вторгення в Україну.

Тобто, Путін має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину і його можуть затримати на низці територій інших країн для приводу до суду.

Новини

Популярні теми форуму

analytics