Close button

У Запоріжжі затримали ексдепутата-комуніста, який наводив ракети — СБУ

У Запоріжжі затримали ексдепутата-комуніста, який наводив ракети — СБУ
Фото: СБУ

У Запоріжжі контррозвідка СБУ затримала колишнього депутата міськради від Комуністичної партії, який у квітні-травні корегував російські обстріли. Внаслідок ударів тоді загинули троє жителів. Також було зруйновано 30 приватних будинків і пошкоджено одне промислове підприємство.

Про це йдеться в повідомленні Служби безпеки України.

За даними слідства, підозрюваний у 2001 році був засуджений на шість років за спробу державного перевороту. Після виходу на волю він вступив до місцевого осередку Комуністичної партії, а в 2015 році пів року був депутатом Запорізької міської ради від КПУ. Також затриманий був учасником проросійських організацій "Союз радянських офіцерів" та "Безсмертний полк".

e5c57b756ebaec97a3a6d9b36fc94e84.jpeg
Фото: СБУ

Наприкінці 2022 року його завербував кадровий співробітник ФСБ для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

Як зазначили в СБУ, для виконання ворожих завдань підозрюваний сформував власну інформаторську мережу з колишніх однопартійців, які проживають у Запоріжжі. Через них він отримував інформацію про промислові підприємства і технічний стан критичної інфраструктури.

"Потім зрадник особисто виїжджав на місцевість і проводив приховану фото- та відеофіксацію українських об’єктів. Отримані відомості передавав РФ Для підготовки повітряних атак по території регіону. Після ворожих ударів зловмисник "звітував" про їхні наслідки до ФСБ", — повідомили в СБУ.

Під час обшуку в підозрюваного виявили мобільні телефони, які він використовував для спілкування з ФСБ, а також велику кількість забороненої комуністичної символіки.

Затриманому повідомили про підозру за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Чоловіку загрожує довічне ув’язнення.

324f5ff1c5498f51167f63a4fa6e02a4.jpeg
Фото: СБУ

Новини

Популярні теми форуму

analytics