Close button

Путін офіційно дозволив "вибори" та депортацію на окупованих територіях

Путін офіційно дозволив "вибори" та депортацію на окупованих територіях
Фото: kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін підписав зміни до закону "Про воєнний стан", згідно із якими відтепер дозволено проводити вибори на тимчасово окупованих територіях України та депортувати звідти людей. Про це йдеться у повідомленні на офіційному порталі правової інформації РФ, повідомляє Ділова столиця.

Тепер узаконена можливість "примусового та контрольованого переміщення громадян з території, де введено воєнний стан, на території, на яких воєнний стан не введений". Також дозволено проводити референдуми й вибори до так званих "органів державної влади" та "органів місцевого самоврядування" на окупованих територіях, якщо так вирішить Центральний виборчий комітет РФ. Це можна буде зробити як і на всій окупованій території, так і на якійсь її частині.

Зазначимо, у квітні Путін підписав указ, який передбачав можливість "депортації" українців з тимчасово окупованих територій України . Згідно з тим указом, українці, які живуть на окупованих територіях і вирішили зберегти громадянство України, мають право бути там до 1 липня 2024 року. Після цього їх можуть депортувати.

Новини

Популярні теми форуму

analytics