Close button

Експорт російської нафти впав до мінімуму з початку року

Експорт російської нафти впав до мінімуму з початку року
Фото: Рixabay

Поставки нафти з РФ опустились до мінімального рівня з січня 2024 року. Падіння зосереджене в портах Чорного та Балтійського морів. Про це пише Bloomberg, повідомляє Економічна правда.

Середній чотиритижневий експорт нафти з Росії впав до найнижчого рівня з січня, продовжуючи падіння, яке становило приблизно 570 000 барелів на добу з нещодавнього піку в квітні.

Повідомляється, що падіння продовжилося, попри невелике відновлення тижневого потоку.

Найбільше падіння - на 11% за два тижні - припало на поставки з балтійських портів країни - Приморськ і Усть-Луга, де потоки впали майже на 30% від нещодавнього максимуму, і з чорноморського терміналу в Новоросійську, де поставки скоротилися майже вдвічі.

Здебільшого падіння відбулося через значне зниження минулого тижня. Ймовірно, це пов'язано з покращенням дотримання Росією цільових показників видобутку ОПЕК+ та відновленням внутрішньої нафтопереробки.

У порівнянні з попереднім тижнем спостерігалося незначне зростання потоків. Це допомогло дещо збільшити валову вартість поставок російської нафти в період, коли ціна барелів нафти в Росії дещо знизилася.

Експортні ціни на нафту в портах Балтійського та Чорного морів знизилися за тиждень приблизно на 50 центів за барель, тоді як ключовий тихоокеанський сорт ВСТО подешевшав приблизно на 1,30 дол за барель.

Новини

Популярні теми форуму

analytics