Close button

Розвінчаний міф про реакцію легенів на куріння

Розвінчаний міф про реакцію легенів на куріння

Куріння сигарет є дуже згубною звичкою. Ні для кого не секрет, що це дуже згубно впливає на весь організм людини. Британські вчені зробили дивне відкриття, що легені людини можуть самі очищатися, якщо кинути курити. Вони здатні вилікувати канцерогенні мутації, викликані тютюном, повідомляє РБК-Украина.

Раніше мутації, що призводять до раку легенів, вважалися перманентними навіть у тих, хто залишав пачку сигарет у минулому. Вчені з'ясували, що неушкоджені клітини легенів здатні відновлювати легені. Такий ефект спостерігали навіть у найзатятищіх курців, які були з сигаретами більше 35 років перш ніж назавжди з ними розлучитися.

Як відомо, хімічні елементи, що містяться в тютюні, руйнують ДНК клітини легенів, які в підсумку мутують, повільно перетворюючи їх з здорових у канцерогенні.

За словами вчених, дослідження показали, що це відбувається в легенях курця ще до виникнення раку. Деякі клітини залишаються недоторканими і коли курець відмовляється від нікотину, саме ці клітини починають рости і заміщати пошкоджені клітини в легенях.

Фахівці прийшли до відкриття, що у тих, хто відмовився від куріння до 40% клітин в легенях можуть виглядати рівно так само, як у людей, які ніколи не курили.

Новини

Популярні теми форуму

analytics