Close button

5 ознак, що ваша дитина буде розумнішою за однолітків

5 ознак, що ваша дитина буде розумнішою за однолітків

Всі батьки хочуть виростити розумних дітей, але не завжди у них це виходить. Чи можна зрозуміти, які шанси у вашого сина або доньки стати інтелектуалами в майбутньому? Вчені кажуть - так, повідомляє Воспитай.

Нижче наведено кілька цікавих висновків, зроблених дослідниками, які дадуть вам декілька підказок з цього приводу.

Ваша дитина рано навчилася читати

Діти, які навчилися читати в ранньому віці, до 7 років, частіше перевершують однолітків у навчанні. Зокрема, за такими показниками як словниковий запас, вербальна мова і здатність аргументувати свої думки.

Навчання читанню істотно підвищує інтелектуальні здібності дитини - до такого висновку прийшли вчені після проведення дослідження у 2014 році Університетом Едінбурга і Королівського коледжу в Лондоні.

Якщо у дитини розумна мама

Якщо ваша дитина виросте розумним, то за це треба сказати спасибі генам мами, так показує безліч досліджень. Наприклад, у 2006 році було з'ясовано, що гени, пов'язані з когнітивними здібностями, розташовані в жіночій статевій Х-хромосомі.

В іншому дослідженні, проведеному Радою з медичних досліджень в 1994 році за участю 12 тисяч дітей, вчені виявили, що найкращим провісником інтелекту дитини є IQ його матері. Результати показали, що різниця між IQ дітей та їхніх матерів дорівнює в середньому тільки 15 балам.

У кімнаті дитини завжди безлад

Хаос, який залишають після себе діти, не такий поганий, як ви його сприймаєте. Діти, які грають в безладді, швидше за все, виростуть креативними. Так вважав навіть Альберт Ейнштейн: "Якщо безлад на столі означає безлад в голові, то що ж тоді означає порожній стіл?".

У вашої дитини велика голова

Велика голова (про патології мова не йде) дійсно є ознакою розумної дитину. Малюки, народжені з головою, окружність якої перевищує середню (34-35 сантиметрів) швидше за все, закінчать школу із золотою медаллю, а ВНЗ - з червоним дипломом, говорить дослідження.

В ході дослідження вивчалися дані 100 000 британських громадян з UK Biobank - ресурсу охорони здоров'я, який зберігає дані про населення країни.

Ваша дитина проводить багато часу з батьком

Дослідження, проведене в університеті Ньюкасла, показало, що татусі, які проводили більше часу з дітьми в роки їх становлення, з більшою ймовірністю виховували розумніших дітей, ніж батьки, які цього не робили.

Тому чим більше зусиль батько вкладає в своїх дітей, тим сильніше підвищується їх IQ в дитинстві, і тим успішніше вони стають, коли дорослішають.

Але не турбуйтеся, якщо у вашої дитини немає жодної з цих ознак. Тому що високий показник IQ насправді нічого не говорить про те, чого людина може досягти в реальному житті. Все частіше психологи говорять про те, що дітям важливіше мати розвинені соціальні навички, а не природні інтелектуальні задатки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics