Close button

Які країни під загрозою другої хвилі коронавірусу

Які країни під загрозою другої хвилі коронавірусу

Пандемія коронавірусу не тільки не закінчилася, але ще й прискорюється. А якщо в якомусь регіоні стало спокійніше, це не означає, що covid 19 відстав від людства, повідомляє Обозреватель.

До такого висновку прийшли багато вчених, акцентуючи увагу на другій хвилі пандемії. Про це йдеться в матеріалі "радіо Свобода".

Підкреслюється, що з 45 країн світу, за якими коронавірус вдарив найбільш сильно, в 10 за останні тижні після зняття карантину різко почали зростати випадки інфікування. Мова йде про США, Ірані, Швеції, Німеччини, Швейцарії, Франції, Бангладеш, Україні, Саудівській Аравії та Індонезії.

Хоча і в тих державах, де карантин майже не знімали, зростання числа хворих все одно триває: Домініканська Республіка, Чилі, Індія, пар, Португалія, Бразилія, Єгипет, Болівія, Аргентина, Колумбія, Ірак, Філіппіни, Панама, Кувейт, Оман і Китай.

При цьому, не дивлячись на постійні заяви дослідників з різних країн і Всесвітньої організації здоров 'я, ні ліки, ні вакцини від нового типу коронавірусу досі немає. Більше того, епідеміологи навіть не можуть оцінити ефективність препаратів, якими вже пробували лікувати заражених covid 19.

Крім цього, вчені не можуть знати, як саме влада країн впроваджували ліки і слухалися ли их доктора. Інші не можуть оцінити вплив на епідемію "соціального дистанціювання", закриття торгових центрів і аеропортів або носіння масок і рукавичок.

"Наприклад, чому після переведення освіти на удаленку зростання кількості заражень сповільнилося, а після протестів в Північній Осетії чи знаменитого гармидеру в Московському метрополітені - не прискорився? Або чому повторний зростання кількості інфікованих вірусом в США почався не в тих штатах, у яких йдуть масові протести? Статистичні дані в багатьох країнах теж залишають бажати кращого ", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що деякі вчені не можуть дати толковое пояснення про колективний імунітет. Оскільки одні дослідження говорять, що антитіла зберігаються на кілька місяців, інші - що у зараженої людини після одужання виробляється альтернативний довгостроковий імунітет.

"Так що поки нам залишається сидіти і чекати, чим же все це закінчиться", - констатують в публікації.

Новини

Популярні теми форуму

analytics