Close button

Британський суд відмовив Мадуро у мільярді золотом

Британський суд відмовив Мадуро у мільярді золотом

Суд у Великобританії відмовився надати Ніколасу Мадуро контроль над 1 млрд. дол. в золотих злитках, якими Венесуела володіє в сховищах банку Англії, повідомляє The Guardian.

Центральний банк Венесуели направив судовий позов після того, як прохання надати золото для передачі в ООН для допомоги в боротьбі з коронавірусом була відхилена Банком Англії. Уряд Великобританії "однозначно визнало" Хуана guaydo президентом.

Суддя з економічних справ, який засідав у Верховному суді, ухвалив у четвер, що банк, що підтримує Мадуро, не мав права подавати запит.

"Уряд її Величності визнає guaydo в якості Конституційного тимчасового президента Венесуели і, Отже, не визнає Мадуро конституційним тимчасовим президентом Венесуели", - повідомив суддя.

Старший партнер компанії Zaiwalla&Co, який представляє центральний банк Венесуели, заявив, що його клієнти подадуть апеляцію і оскаржать рішення суду з причини "повного ігнорування реальну ситуацію на місці".

В тривалій політичній боротьбі за душу країни guaydo оголосив себе тимчасово виконувачем обов 'язків президента в очікуванні нових виборів у січні 2019 року. Це відбулося через два тижні після присяги Мадуро в результаті спірного голосування 2018 року.

Близько 60 країн, включаючи США, які ввели санкції відносно Мадуро і його найближчого оточення, визнали guaydo.

Новини

Популярні теми форуму

analytics