Close button

Чому українців масово не тестують на коронавірус

Чому українців масово не тестують на коронавірус

Віктор Ляшко, головний санітарний лікар України, в інтерв 'ю журналу НВ пояснив, чому Україна не проводить масового тестування на коронавірус, щоб виявляти безсимптомні випадки, повідомляє Ukrnews24.

За словами Ляшка, "це питання економічної доцільності".

"Кожна країна розробляє алгоритми тестування в залежності від своїх економічних можливостей. Ми не можемо сказати, що у нас сьогодні економіка така, як в Польщі, Італії, Іспанії чи США, - зазначив головний санлікар. - ми не можемо всіх тестувати для того, щоб задовольняти бажання тестуватися. Але ми стовідсотково тестуємо людей з симптомами, щоб забезпечити контроль над ситуацією ".

Щоб перейти на етап масового тестування, пояснив Віктор Ляшко, Україні "не тільки потужностей не вистачить, але, на жаль, і фахівців".

"На самому початку епідемії ми говорили про те, що наш кордон можливостей - 80 тис. тестувань на тиждень. Сьогодні ми вже спокійно робимо 72 тис. тестів на тиждень. Тобто майже виконали поставлену ціль ", - порівняв він.

Відповідаючи на питання про те, як зросте тестування до осені, головний санітарний лікар зазначив: "ми не знаємо, скільки буде додатково лабораторій поза системою, приватні компанії теж розвивають свої потужності".

За словами Ляшка, держава "зараз закуповує автоматичні станції для виділення РНК, нові аналітичні панелі, які спростять роботу лікарям лаборантам".

Він переконаний, що в державних лабораторія "підняти кількість досліджень в два рази здається досить реальним".

Новини

Популярні теми форуму

analytics