Close button

"Партії Шарія" відмовили у фінансуванні

"Партії Шарія" відмовили у фінансуванні

Окружний адмінсуд Києва відмовив "партії Шарія" у виділення їй 3 млн 223 тисяч гривень державного фінансування, повідомляє Ukrnews24.

Про це йдеться у рішенні суду, яка є у розпорядженні "країни".

На ці гроші партія, що набрала на літніх парламентських виборах 2,23% голосів, претендувала в рамках дійства на той момент законодавства. За яким політсила, яка набрала на виборах два і більше відсотка мала право на бюджетні асигнування.

Правда, в жовтні парламент скасував цю норму, підвищивши бар 'єр для держфінансування до 5%. Тобто на гроші від держави могли претендувати лише минулу в Раду партії.

Читайте також:Шарій та інші. Огляд непарламентських партій

Ці зміни приймалися в рамках реформи Національного агентства боротьби з корупцією, яке і розподіляє гроші на партії (стверджувалося, що кошти, витрачені на непарламентські політичні сили витрачаються в непрозорому режимі).

У теж час, держфінансування не які потрапили до парламенту політсил скасували вже після виборів, а не до. Тому "партія Шарія" подала до суду на агентство - з тим, що НАЗК не видало політсилі належні їй кошти.

Суд прийняв справу до розгляду 19 травня, а вже 1 липня відмовив у задоволенні позову. Посилаючись на те, що позивач не довів протиправної діяльності відповідача.

Читайте також:

Чи допоможуть шарію крики про переслідування

Два мільйони доларів для Шарія

Новини

Популярні теми форуму

analytics