Close button

В Україні зростає кількість безробітних

В Україні зростає кількість безробітних

Всупереч заявленому Урядом курсу на створення в травні-червні 0,5 млн нових робочих місць, кількість офіційно зареєстрованих безробітних в Україні зросла і склала на 1 липня 2020 року 518 тис осіб проти 338 тис на 1 січня, повідомляє Ukrnews24.

Такі дані надані державним центром зайнятості України.

При цьому, зниження загальної кількості безробітних відбулося тільки в березні, а вже в квітні і травні відбулося суттєве зростання.

Так, на 1 січня 2020 року в Україні були зареєстровані 338,2 тисячі безробітних. На 1 лютого - 373,2 тисячі. На 1 березня - 376,8 тисяч, на 1 квітня - 349,4, на 1 травня - 457 тисяч. В той час, як на 1 червня - 511,4 тисячі, а на 1 липня (за оперативними даними) - 517,7 тисяч.

У той же час, Загальна кількість офіційно зареєстрованих безробітних не дає чіткого уявлення про створення нових робочих місць, і може лише побічно характеризувати загальну тенденцію. Оскільки процес звільнення співробітників та працевлаштування котрі позбулися роботи громадян йде постійно.

Читайте також:В Україні підвищено прожитковий мінімум

Згідно публікуються державним центром зайнятості аналітичним і статистичними даними за січень-травень 2020 року, послуги центру за цей період отримали 1,6 млн громадян. 755 тис осіб встигли побувати у статусі безробітних, а на ринку з 'являлися 417 тис вакансій. При цьому, кількість безробітних на одну вакансію зросла з 6 осіб у січні до 9 осіб в травні і червні (тоді як у травні і червні 2019 року цей показник становив 3 особи на вакансію).

За цей період були працевлаштовані 270 тис осіб. Єдиній спільній цифри про кількість звільнених і скорочених немає, але тільки заплановані масові звільнення в січні-травні "вивели" на ринок праці 112,4 тисячі громадян, що вдвічі більше, ніж за той же період 2019 року.

Левова частка планових скорочень персоналу сталася в промисловості. За нею з великим відставанням ідуть транспорт, торгівля, харчування та послуги, будівництво.

У той же час, переважна кількість робочих місць, на які працевлаштувалися безробітні, проходить по графі "сільське, лісове і рибне господарство". Далі, також з величезним відставанням, йдуть переробна промисловість, торгівля, транспорт та державне управління.

В той же час, створення "на Рівному місці" 0,5 млн нових робочих місць у бюджетній сфері відразу ж виведе галузь, де ці місця будуть створені, в лідери з працевлаштування. Це більше, ніж сьогодні працюють, наприклад, у сільському господарстві, а також в сфері Держуправління і оборони (по 0,4 млн осіб). Найбільшу кількість робочих рук в Україні сьогодні задіяні в промисловості (1,8 млн осіб), освіті (1,3 млн), охороні здоров 'я (0,8 млн осіб), торгівлю (0,8 млн осіб) і транспорті (0,6 млн осіб).

Новини

Популярні теми форуму

analytics