Close button

Кремль прокоментував повідомлення про радіації над Скандинавією

Кремль прокоментував повідомлення про радіації над Скандинавією

Система радіаційного моніторингу Росії "не фіксувала якихось надзвичайних ситуацій", заявив у п 'ятницю прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє УНН.

Про це повідомляють дані федерального агентства ТАСС.

Таким чином він прокоментував повідомлення про підвищення рівня радіації над Північною Європою. "У Росії дуже досконала система моніторингу та якихось надзвичайних ситуацій не фіксувалося", - сказав Пєсков.

Питання про те, фіксувалося чи саме підвищення рівня радіації, прес-секретар президента переадресував фахівцям. За його словами, нічого, що викликало б занепокоєння Кремля, у цій сфері немає. Пєсков також нагадав про заяву міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), що зафіксований рівень радіації не представляє загрозу для населення.

Читайте також:Британці зіткнулися з найвищим рівнем ультрафіолету

26 червня підготовча комісія організації з Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (ПК ОДВЗЯВ) повідомила, що її Міжнародна система моніторингу зафіксувала 22-23 червня над північно-східній частиною Європи перевищення концентрації ізотопів цезію 134, цезію-137 і рутенію 103. В МАГАТЕ при цьому підкреслили, що спостережувані концентрації радіоактивних частинок у повітрі є дуже низькими і не становлять небезпеки для здоров 'я людини і навколишнього середовища.

У четвер у МАГАТЕ повідомили, що підвищення рівня радіації над Північною Європою може бути пов 'язано з роботами на ядерному реакторі, а географічне Положення викиду радіоізотопів ще не визначено.

Олексій Супрун

Новини

Популярні теми форуму

analytics