Close button

У Китаї оголосили третій рівень небезпеки

У Китаї оголосили третій рівень небезпеки

Бубонну чуму підтвердили у Скотаря в автономному районі внутрішня Монголія на півночі Китаю, повідомляє газета "сіньцзінбао" з посиланням на комітет охорони здоров 'я міста Баян Нур, повідомляє УНН.

"Пацієнт до захворювання бував в епідеміологічному осередку бубонної чуми. Зараз пацієнт проходить ізольоване лікування, його стан оцінюється як стабільний ", - додали в комітеті.

Чоловіка з підозрою на бубонну чуму госпіталізували напередодні. Після цього в хошунів (адміністративно-територіальна одиниця у внутрішній Монголії) URAD чжунці міста Баян Нур оголосила третій рівень епідеміологічного попередження.

За словами влади, в місті існує загроза поширення захворювання серед населення, не рекомендується полювати на диких тварин, при виявленні випадків захворювання або підозрах потрібно негайно повідомляти про це.

Також дві людини захворіли на бубонну чуму у регіоні Монголії, що межує з Республікою Алтай.

Бубонна чума поширюється ссавцями роду сурков, яких жителі Монголії, незважаючи на заборони, вживають в їжу. Заразитися можна також при гонках з роздільним стартом туші, але це поодинокі випадки.

Читайте також:Світ може спіткати ще одна пандемія

Олексій Супрун

Новини

Популярні теми форуму

analytics