Close button

Більшість видів риб скоро зникнуть

Більшість видів риб скоро зникнуть

Вчені вважають, що більшість видів риб зникнуть до 2048 року повністю. Про це пишуть в журналі Science, повідомляє 112.

"До 2048 року ми залишимося без риби", - заявляють вчені океанографи і економісти Північної Америки.

"За нашим аналізом, якщо не відбудуться зміни, то, Враховуючи нинішню ситуацію, прогнозується виникненню серйозної загрози забезпечення всього світу їжею, якості прибережних вод та стабільності екосистеми, що вплине на нинішнє і майбутнє покоління". Порушення стану морів на самом деле виснажує екосистему океанів, наражаючи на небезпеку забезпечення продовольством жителів нашої планети. Якщо нічого не буде зроблено, то види, які населяють море, за 20 років зникнуть ", - стверджують вчені.

Таке прискорене зниження чисельності - наслідок рибного лову та забруднення морів, які перетворилися на величезне звалище.

Зворотний ефект теж цілком реальний, оскільки будь-який вид, що відновив нормальний рівень розмноження, зміцнює здоров 'я і стабільність океанів, а також посилює спроможності витримувати такі удари, як забруднення і глобальне потепління.

"Всі ці дані також показують, що, поки не стало надто пізно, нинішні тенденції ще можливо зупинити, - оцінюють ситуацію вчені і додають, - на цей час морські зони, які охороняються, становлять менше 1% морів і океанів планети".

Новини

Популярні теми форуму

analytics