Close button

В ptsu розвіяли міфи про свято Івана Купала

В ptsu розвіяли міфи про свято Івана Купала

Свято Івана Купала та Різдво Івана Хрестителя - це не один і той же свято. У вівторок, 7 липня, православна церква України відзначає Різдво Предтечі та Хрестителя Господнього Іоанна, повідомляє УНН.

Про це повідомляє прес-служба православної церкви України.

"У ніч на 7-ме липня maskultura популяризує гуляння на берегах водойм, стрибки через багаття," ворожіння ", пошук папороті в лісі. Такі гуляння називають "святом Івана Купала" і часто, по незнанню, кажуть, що це народну назву церковного свята, яке святкується 7 липня, Різдва Іоанна Предтечі. Це невірне твердження: за змістом, часу, способу святкування і походженням ці дві події не мають між собою нічого спільного ", - повідомляють у ptsu.

Як зазначають у церкви, гуляння в ніч на 7 липня, згідно з однією з версій, пов 'язані з богам "божеством любові і продовження роду" - Купалом. Вперше Купало згадується в gustinskoy літописі XVII століття - за припущенням істориків, ім 'я цього "божества" з' явилося в результаті непорозуміння: літописець з gustynskogo монастиря, описуючи игрища с купаннями, ототожнив спосіб гулянь з назвою "божества".

Також у ptsu пояснили походження традиції масових гулянь і ігрищ на Івана Купала.

"В дохристиянські часи це був ритуальний свято, пов 'язаний з астрономічним явищем - річним сонцестоянням, коли був найдовший день і найкоротша ніч у році. Язичники поклонялися сонцю і проводили різні обряди "очищення" вогнем і водою для гарного врожаю і благополуччя ", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що святкування раніше відзначали 23-24 червня, але з введенням григоріанського календаря і після переходу на новий стиль "свято Купала" його прихильники переважно стали відзначати 6-7 липня.

"Тому," Івана Купала "і Різдво Іоанна Предтечі - це зовсім різні святкування. Різдво Іоанна Предтечі, Хрестителя Господнього - велике свято для кожного християнина. Тому свідомо маємо вибір свій робити, пам 'ятаючи про сенс подій і свят, а також про те, що зараз йде Петрів піст - час для зміни, покаяння, боротьби з власними гріхами і, як наслідок, наближення до Бога ", - зазначили в ptsu.

Нагадаємо, раніше ptsu прокоментувала твердження про те, що "нехрещених людям - не можна в храм".

Саша Картер

Новини

Популярні теми форуму

analytics