Close button

Як харчуватися влітку: поради дієтолога

Як харчуватися влітку: поради дієтолога

Експерт перечислила основні правила харчування в жаркий час року, повідомляє РБК-Украина.

Коли на вулиці стоїть спека, а стовпчик термометра швидко повзе вгору, різко збільшується споживання води і фруктів, а от про тяжку і жирної їжі забуваєш сам собою. Про особливості харчування в літній період розповіла в Instagram дієтолог Ганна Орєхова.

Експерт озвучила топ-5 порад, як харчуватися і організувати своє меню в теплу пору року.

Не забувайте пити воду. А скільки? Скільки хочеться! Якщо вам не хочеться пити саме воду, зробіть смачний морс або лимонад із натуральних фруктів та ягід, тим паче, вони зараз дуже навіть доступні. Ми так само враховуємо і решту рідину чай / кофе і тощо, але намагаємося уникати напої з доданим цукром. Якщо йдете на прогулянку / в магазин, беріть з собою пляшку води, тоді точно не забудете її допить, щоб не носити з собою.

Включайте в раціон сезонні овочі, фрукти і ягоди. Готуйте більше салатів, гасіть, запікайте, додавайте ягоди на перекус, вони відмінно замінять солодке.

Робіть основные приемы легше, якщо вам хочеться. Салат з йогуртом замість майонезу, запечене м 'ясо замість смаженого, легка вечеря замість повноцінного, 3 прийому їжі замість 5 і тд. Все це можна і потрібно робити, якщо влітку вам хочеться їсти менше. додавайте комфортний для вас вид фізичної активності. Гуляйте, бігайте, плавайте, Катайтеся на велосипеді, йога, фітнес, силові тренування або просто прибирання будинку підуть на користь, если это для вас в радість.

Стежте за своїм травленням, мікрофлорою і активно тримайте ритм зсередини. Раджу не забувати, що головні друзі мікрофлори - пробіотики, варто регулярно вживати продукти, в яких вони Є.

Новини

Популярні теми форуму

analytics