Close button

Дніпро заполонили медузи

Дніпро заполонили медузи

Користувачі мережі активно почали поширювати фото та відео нашестя медуз в річці Дніпро. Багато хто Спантеличені питанням: звідки вони з 'явилися в прісній воді і несуть чи небезпека, повідомляє Обозреватель.

Винен клімат або пандемія?

Місцеві жителі припускають різні версії появи медуз в річці Дніпро. Одні думають, що це пов 'язане з кліматом і мінливою погодою, а інші в жартівливій формі стверджують, що навала через коронавірус та карантинного режиму:

"Вони затягують на саме дно за ноги", "медузи - це коронавірус", "жалять дуже поганих людей", "медузи китайського походження. Без Китаю і тут не обійшлося "," Сильно жалять. Мутації через коронавірус "," це медузи переносники коронавірусу. Коли жалять - впрыскивают вірус у тварину і людини ", - жартують користувачі мережі.

Фото очевидцев

Фото очевидцев

Фото очевидцев

Багато хто відзначає, що бачать медуз в річці - не вперше. І додають, що вони нікого не жалять:

"Давно з 'явилися, не жалять", "Не знаю кому як, але я сьогодні плавав з медузами, то жодна не ужалила", "це річкові медузи, не переживайте!", "вони давно живуть у Дніпрі. Не небезпечні "," вони там вже понад 20 років "," тільки що з Дніпра. Медузи є, але дуже маленькі, не жалять "," медузи в річці давно, а панікувати тільки зараз почали, дивний народ ", - коментують місцеві жителі.

Фото очевидцев

Фото очевидцев

Поява медуз в Дніпрі - не нововведення

Зоолог Віктор Milvus розповів про те, що медузи в річці Дніпро почали з 'являтися ще у 80-х роках минулого століття:

"Це пов 'язано зі збільшенням рівня солоності води в річці, а також з постійними скидами промислових і комунальних вод", - прокоментував експерт.

За словами зоолога, в основному, в річці Дніпро можна зустріти Медузу хрестовика (Gonionemus vertens):

"У річці їх може бути дуже багато, але для людини вони абсолютно безпечні", - додав Milvus.

Діаметр "парасольки" медуз даного виду - 25-40 мм. Всередині прозорого тіла видно хрестоподібний малюнок, утворений забарвленими внутрішніми органами.

По краях парасольки розташовано близько 60 тонких щупалець, що несуть потовщення. Щупальця мають різкий Перегин поблизу вершини. Довжина щупалець може змінюватися, у повністю витягнутих щупалець вона перевищує діаметр парасольки.

Медуза-крестовик. Фото "Энимал Ридер"

Читайте також:

Новини

Популярні теми форуму

analytics