Close button

В якому мегаполісі більше доларових мільярдерів

В якому мегаполісі більше доларових мільярдерів

Найбільша кількість мільярдерів на планеті живе в Нью-Йорку, повідомляє Дело.

Про це заявили аналітики Консалтингової компанії Wealth-X проаналізувавши список міст, де в 2019 році проживало найбільше людей, чий статок оцінюється в кілька мільярдів доларів.

"Велике яблуко" виявилося на першому місці в рейтингу мегаполісів, де живе найбільше мільярдерів. Так, у Нью-Йорку цей показник склав 113 осіб. Далі за популярністю в заможних людей йдуть Гонконг (96 осіб), Сан-Франциско (77), Москва (73) і Лондон (66).

У столиці Китаю Пекіні живе 57 мільярдерів, в Сінгапурі - 45, в Лос-Анджелесі - 44, в Дубаї - 35, у бразильському Сан-Паулу - 33 людини, в Стамбулі і Ханчжоу по 32 мільярдера, а в японській столиці Токіо - 30.

Нагадаємо, що в травні цього року Українська версія Forbes вперше з 2016 року опублікувала рейтинг 100 найбагатших бізнесменів України. На першому місці опинився гірничо-металургійний магнат Рінат Ахметов, чиї статки журнал оцінив у $2,8 млрд. Друге місце в списку найбагатших українців займає власник групи "Інтерпайп" Віктор Пінчук з статком в $1,4 млрд. На третьому місці - Петро Порошенко з $1,4 млрд.

Зазначено, що колишній президент України повернувся в список доларових мільярдерів після п 'ятирічної відсутності. У 2014 році його статки оцінювалися в $1,3 млрд, у 2015 році американський Forbes перестав вважати його мільярдером. Тоді ж "Forbes Україна" оцінив статок Порошенка у $750 млн.

Як зазначалося, всього в оновленому рейтингу вказано 8 осіб зі статком не нижче $1 млрд. Двое занимают одну сходинку - подружжя Олександр і Галина Герега, співвласники мережі гіпермаркетів "Епіцентр".

Ілля Требор

Читайте також:

Новини

Популярні теми форуму

analytics