Close button

У Мінфіні роз 'яснили причини відмови у підтримці авіагалузі

У Мінфіні роз 'яснили причини відмови у підтримці авіагалузі

Тимчасово скасувати сплату внеску на загальнообов 'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) для представників авіаційної галузі неможливе, оскільки це спричинить зростання дефіциту Пенсійного фонду і фондів соцстрахування. Про це йдеться у роз 'ясненні Міністерства фінансів у відповідь на запит про підтримку авіаційної галузі, повідомляє UBR.

"Враховуючи, що тимчасове скасування ЄСВ призведе до зростання дефіциту бюджетів Пенсійного фонду та фондів соціального страхування, потребуватиме значних джерел покриття витрат держбюджету, і в свою чергу призведе до порушення термінів виплат і виникнення заборгованості з пенсій та інших соціальних виплат населенню, вказана пропозиція не може бути підтримано", - сказано в роз 'ясненні.

Також у Мінфіні зазначили, що суб 'єктів авіагалузі неможливо звільнити від сплати податку на доходи фізичних осіб, оскільки він є одним з основних джерел у структурі доходів місцевих бюджетів, за рахунок яких фінансуються видатки на економічний і соціальний розвиток громад.

Раніше Міністерство інфраструктури передало Кабміну на розгляд пропозиції щодо підтримки авіаційної галузі України, яка виявилася в складному становищі через карантинних заходів.

В червні представники авіагалузі України попросили у влади безповоротну фіндопомогу на виплати заборгованостей перед співробітниками, надати безвідсоткові кредити від держбанків, а також зняти обмеження на транзитні польоти цивільної авіації в повітряному просторі сусідніх держав.

Читайте також:Авіакомпанії припиняють продаж алкоголю в літаках

Новини

Популярні теми форуму

analytics