Close button

Робота за кордоном: попит і пропозицію

Робота за кордоном: попит і пропозицію

При працевлаштуванні за кордоном запити роботодавців і очікування українців дещо розходяться. Як повідомили аналітики порталу Jooble, бажані вакансії претендентів і реальна пропозиція від самих роботодавців відрізняються, повідомляє UBR.

Приміром, у березні-червні польські компанії більше пропонували українцям роботу пакувальників, водіїв, робітників на автозаводи, фасувальників і будівельників.

У Німеччині найбільше потребують доглядальницях, Покрівельник, збирачах полуниці, фахівцях напрямки Java Development і бетонщики opalubshchikakh.

А ось чеські роботодавці шукали переважно працівників фізичної праці: різноробочих на склади, фабрики і заводи, зварювальників, покрівельників, водіїв і помічників на кухню.

В цілому за цими трьом країнам найчастіше за останні 4 місяці українцям пропонували роботу в галузях виробництва, транспорту і логістики, а також будівництва та архітектури. Найменше потребували персоналі такі сфери, як фінанси та страхування, бухгалтерський облік, аудит і консалтинг, юриспруденція.

Самі ж українці найактивніше цікавилися:

  • у Польщі - пропозиціями щодо роботи різноробочими, пакувальниками, Сортувальниками, збирачами ягід і логістами;
  • в Німеччині - роботою доглядальницями, медсестрами, мулярами, IT-фахівцями і будівельниками;
  • в Чехії - вакансіями водіїв категорії "В", швачки, горничных, будівельників і медсестр.

Згідно з даними Jooble, Загалом кількість запитів від українців на роботу за межами країни з березня по червень 2020-го зменшилася на 60% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

При цьому здобувачі, які займалися пошуком роботи в період карантину, введеного в Україні, зосередилися переважно на вакансії від роботодавців саме з Польщі, Чехії та Німеччини.

Читайте також:Азарт в законі: як буде працювати гральний бізнес

Новини

Популярні теми форуму

analytics