Close button

Естонія дозволила заробітчанам приїжджати на сезонні роботи

Естонія дозволила заробітчанам приїжджати на сезонні роботи

Уряд Естонії прийняв рішення скасувати раніше накладену заборону на в 'їзд сезонних працівників з-поза меж Євросоюзу, поклавши край протистоянню, яке місцеві ЗМІ назвали "полуничною війною", повідомляє UBR.

Місцеві фермери почали масово скаржитися, що без сезонних робітників з-за кордону полуниця і інші культури просто гниють на полях, передає Reuters. Тепер трудовим мігрантам дозволяється в ’ їжджати в Естонію на строк до шести місяців в році і лише до квітня 2022 року.

Але, наприклад, права партія EKRE, що входить до правлячої коаліції, проводить активну кампанію проти залучення іноземних мігрантів, які приїжджають переважно з України, заявляючи, що ці робочі місця мають надано місцевим безробітним естонцям.

Очікується, що безробіття в Естонії збільшиться цього року приблизно до 13%, оскільки поширення коронавірусу завдало удару з таких важливих для країни галузей, як туризм і транспорт.

При цьому в EKRE заявили, що погодилися з рішенням влади, оскільки уряд у той же час ввело нові обмеження на прийом іноземних студентів.

Читайте також:Польща оплатить тестування для заробітчан

Новини

Популярні теми форуму

analytics