Close button

В Україні може бути 150 тисяч інфікованих

В Україні може бути 150 тисяч інфікованих

Заступник міністра охорони здоров 'я і головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що в Украні може бути до 150 тисяч інфікованих covid 19, згідно математичному моделюванню, сказано в його інтерв' ю BBC Україна.

На запитання журналістки, чи вірить Віктор Ляшко даними офіційної української статистики щодо covid 19, головний санлікар зазначив: "звичайно, вірю. Я можу впевнено заявити, дивлячись вам в очі, що жодних маніпуляцій з даними не відбувається ". На уточнення ЗМІ, що в Україні не відбуваэться масове тестування - він сказав, що: "це різні речі. Жодної країни світу немає, де реєструють 100% усіх хворих. Дослідження ВООЗ показало, що країни в середньому реєструють 25-40% випадків хворих ".

Як сказав Віктор Ляшко, на питання про можливе реальну кількість хворих в Україні, що в країні було проведено "свій аналіз у презентації, яку робили спільно з Київською школою економіки, ми в середньому виявляємо близько 35% хворих".

На питання, що: "насправді у нас може бути 150 тисяч хворих covid 19?", Ляшко відповів: "так, це математичне моделювання, це показує".

Додамо, що станом на 7 липня за офіційною статистикою в Україні 49 607 випадків covid 19, з яких 1283 - летальні. Відповідні дані підтверджує також ВООЗ.

Олексій Супрун

Читайте також: У хворих в Україні коронавірус протікає легше

Новини

Популярні теми форуму

analytics