Close button

Іноземні студенти в США перебувають у підвішеному стані

Іноземні студенти в США перебувають у підвішеному стані

Мільйони закордонних студентів змусять покинути США, якщо університети перейдуть на навчання тільки в режимі онлайн. Згідно з правилом, оголошеному Вашингтоном, студенти не бажаючі їхати добровільно, будуть депортовані, повідомляє CNN.

Деякі університети оголосили, що будуть проводити всі курси онлайн через пандемії. Тільки в США понад 2,9 млн. осіб заразилися і понад 130 000 померли. Інші університети, як і раніше планують проводити заняття на території навчального закладу. Але оскільки спалах в США все ще не під контролем, існує ризик того, що ці установи також здолають тільки на режим онлайн-занять.

Більше половини іноземних студентів у США приїжджають з Азії. В 2018-2019 навчальному році 370 000 студентів прибули з Китаю, 202 000 з Індії та 52 000 з Південної Кореї.

Студент з Китаю, Тіан Фанг навчався у США, але повернувся в Пекін. Щоб обійти заборону, Фанг планував вилетіти з Китаю в Камбоджу. І потім через 14 днів він сподівається вилетіти до США.

Тепер Фанг обдумує, чи хоче він платити 60 000 дол. на рік за дистанційне навчання перебуваючи в Китаї.

У травні New York Times і Reuters повідомили, що США планують скасувати візи тисяч китайських аспірантів і дослідників. Вони пов 'язані з університетами, які співпрацюють з Народно-визвольною армією Китаю. У квітні республіканський сенатор запропонував, щоб китайським студентам в університетах США не дозволялося вивчати науку та технології. Адміністрація Трампа також внесла цілу низку змін в імміграційну систему США.

Індія, друга країна за кількістю іноземних студентів в США, закрила свої кордони для комерційних рейсів.

І студенти не знають, як вони зможуть повернутися додому, якщо їх змусять уехать.

Не тільки студенти можуть постраждати. Це також може вплинути і на економіку США.

За даними некомерційного інституту міжнародної освіти, в 2018 році тільки студенти з Китаю, Індії та Південної Кореї внесли в економіку більше 25 млрд. дол.

Якщо студенти будуть змушені покинути країну, вони не захочуть продовжувати платити за дистанційне навчання из другого часового поясу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics