Close button

У Криму побудують трубопровід для перекидання води

У Криму побудують трубопровід для перекидання води

Міністерство оборони надасть сприяння в перекидання води для Сімферополя зі Сходу Криму. Про це 8 липня повідомив голова Республіки Сергій Аксьонов, повідомляє Известия.

"Проблемним поки залишається тільки Сімферополь. На вчорашній день - спасибо Міноборони - ногами пройшли всю трасу по перекидання води з Тайганське водосховища у Сімферопольське. Будемо перекидати 60 тис. кубометрів щодня ", - цитує заяву глави регіону ТАСС.

За словами Аксьонова, в інших населених пунктах півострова загрозу дефіциту води немає. Також глава регіону зазначив, що проект буде реалізований найближчим часом.

Аксьонов уточнив, що добове споживання води Сімферополем становить 160 тис. кубометрів, а середньорічне - приблизно 500 млн куб. м води. Води в тих сховищах, з яких вона поставляється в Сімферополь, вистачить приблизно на 110 днів, додав глава регіону.

Про розробку комплексної системи водопостачання всього півострова Аксьонов заявляв 12 червня.

Крим забезпечував прісною водою через побудований в СРСР Північнокримський канал. В 2014 році після возз 'єднання Криму з Росією Українська влада перекрила постачання води.

Компенсувати недостачу довелося бурінням нових артезіанських свердловин і поставками з материкової частини РФ. При цьому ті обсяги води з Дніпра, які кримчани раніше отримували по каналу, тепер просто виливаються у Чорне море.

Крим повернувся до складу Росії в 2014 році за підсумками референдуму, на якому більшість жителів висловилися за приєднання до Росії.

Читайте також:

Новини

Популярні теми форуму

analytics