Close button

До чого призведе зростання числа безготівкових операцій

До чого призведе зростання числа безготівкових операцій

Тренд безготівкової оплати в Україні залишається стійким протягом багатьох років, але більшість людей старшого покоління досі не готові повністю відмовитися від готівки, відзначають в Укргазбанку, повідомляє Banker.ua.

Уряд має бути зацікавлено у збільшенні кількості безготівкових операцій в Україні. Про це в ексклюзивному інтерв 'ю виданню Banker.ua розповів заступник директора Департаменту альтернативних каналів продажів Укргазбанку Віталій Буценко.

За словами співрозмовника видання, для того, щоб Україна могла повною мірою оцінити систему безготівкових розрахунків, включаючи безконтактні платежі, кількість платіжних терміналів має бути збільшена як мінімум втричі.

"Лише третина підприємств приймає безготівкові платежі", - зазначає експерт.

Віталій Буценко впевнений: зростання числа безготівкових операцій - в інтересах уряду України, тому Кабмін повинен посприяти тому, щоб підприємства активніше брали такі платежі.

"Якщо розглядати питання з точки зору держави, то зростання кількості безготівкових операцій призведе до прозорості в економіці і збільшенню податкових надходжень в казну", - додає банкір.

Також, за словами співрозмовника Banker.ua, величезну роль у розвитку безконтактних платежів відіграє психологічний фактор і фінансова грамотність населення, особливо старшого покоління.

"Велика частина них (людей старшого покоління - прим. ред.) не готова повністю відмовитися від готівкових грошей", - констатують в Укргазбанку.

Водночас, додає експерт, тренд безготівкової оплати в Україні залишається стійким протягом багатьох років, до того ж, у 2019 році Україна увійшла в топ-10 країн світу за кількістю безконтактних платежів з використанням мобільних телефонів, браслетів і годин.

"Поява мобільних гаманців Apple Pay і Google Pay можна назвати точкою неповернення в еволюції безконтактних платежів. Покупці швидко звикли до такого рівня зручності, оскільки простіше розплатитися з допомогою смартфона або годин, ніж шукати гаманець і потрібну в ньому картку ", - наголошує Віталій Буценко.

Новини

Популярні теми форуму

analytics