Close button

Хто заробить на зростання тарифів на електроенергію

Хто заробить на зростання тарифів на електроенергію

Колишній народний депутат Вікторія Войціцька розповіла, як подорожчання електроенергії допоможе заробити олігархам і бізнесменам, наближеним до влади, повідомляє Комментарии.

НКРЕКП 11 липня планує прийняти фінальне рішення про підвищення тарифу на передачу електроенергії оператора об 'єднаної енергосистеми України держкомпанії "Укренерго" більше ніж вдвічі - з 15,54 коп до 32,8 коп за кВт-год. Про це у своїй колонці на "економічній правді" пише народний депутат VIII скликання Вікторія Войціцька.

"Підвищення тарифу" Укренерго "на 17,3 коп означає, що автоматично на цю величину буде підвищено тариф для всіх непобутових споживачів: школи, лікарні, дитячі садки, військові частини, водоканали, теплокомуненерго, електротранспорт, кафе, перукарня, фабрики і заводи", - повідомила екс-нардеп.

За її словами, загальний кінцевий тариф для споживачів зросте на 10%-15%.

"При цьому компанія ДТЕК отримала висновки суду, згідно з яким при експорті електроенергії не платить тариф" Укренерго ", а безкоштовно користується державними мережами, - зазначає Войціцька. - всього Непобутові споживачі споживають близько 100 млрд кВт-год на рік. Отже, підвищення тарифу на 17,3 коп означає, що з українських споживачів буде додатково зібрано понад 17 млрд грн на рік, які підуть на виплати "зелених" тарифів ".

Крім того, вона пояснила, хто ж на цьому заробить:

"Найбільшим гравцем" зеленої "енергетики є ДТЕК Ріната Ахметова, який виробляє близько 26% від усієї генерації на" зелений "тариф - йому дістанеться приблизно 4 млрд грн. Компаніям з орбіти Карла Стур і Валерія Хорошковського, в яких частка ринку в межах 10%, дістанеться більш 1 млрд грн ".

За даними Войціцької, ще близько 3,5% ринку належить компаніям VR Capital.

"Вони будували електростанції разом з ICU і які є наближеними до Петру Порошенку - їм з цього підвищення дістанеться близько 500 млн грн. Ще по 200-300 млн грн зможуть отримати бізнесмен Василь Хмельницький, група тин Льовочкіна і mkrtachana Єфімова. Як бачимо, заробляють на цьому в основному олігархи і бізнесмени, наближені до політики ", - резюмує Вікторія Войціцька.

Читайте також:

Платіжки за електроенергію будуть з новими сумами

Регулятор схвалив підвищення тарифу "Укренерго"

Новини

Популярні теми форуму

analytics