Close button

Москва не отримувала повідомлень про позов до ЄСПЛ

Москва не отримувала повідомлень про позов до ЄСПЛ

Влада Російської Федерації "до теперішнього часу не повідомлялися Європейським Судом з прав людини у зв 'язку з катастрофою малайзійського Боїнгу в 2014 році в небі над Україною. Про це офіційно повідомив Мін 'юст РФ, повідомляє Вести.

"У разі надходження повідомлення про скаргу Мін 'юстом Росії буде організована необхідна робота у взаємодії з компетентними органами. Перед розглядом скарги по суті Європейський Суд з прав людини повинен оцінити за участю сторін її на прийнятності. Даний етап може зайняти кілька років ", - підкреслило російське відомство.

Раніше сьогодні МЗС Нідерландів повідомив про те, що уряд їхньої країни прийняв рішення подати позов до ЄСПЛ до Росії у зв 'язку зі збитим над Донбасом лайнером MH17.

"Росія категорично відкидає звинувачення у причетності до катастрофи Boeing над Україною, де вона не здійснює юрисдикцію відповідно до європейської Конвенції про захист прав людини. Російська Федерація буде послідовно відстоювати свої інтереси в міжнародних судах ", - відповіли на це в Росії.

Рейс MH17 Амстердам-Куала-Лумпур збили на сході України 17 липня 2014 року. В результаті краху лайнера загинуло 298 осіб. Росія і Україна звинувачують один одного у події.

Новини

Популярні теми форуму

analytics