Close button

Вчені знайшли спосіб продовжити життя

Вчені знайшли спосіб продовжити життя

Вчені університету Південної Каліфорнії в США знайшли спосіб зберегти здоров 'я і продовжити життя, впливаючи на специфічні гормонами. Про це повідомляється в статті, опублікованій в The Journals of Gerontology: Series A, повідомляє Лента.ру.

В ході експериментів на плодових мушках дослідники показали, що препарат мифепристон (net 486), який використовується для лікування раку, хвороби Кушинга та припинення ранньої вагітності, здатний продовжувати життя комахою. Під час спарювання самки мушок отримують від самців пептид, який викликає запалення, зменшує здоров 'я і тривалість життя. Виявилося, що мифепристон блокує дію цієї молекули.

Дослідники з 'ясували, що ефекти препарату схожі на ті, що спостерігаються у приймаючих його жінок. В комах ключову роль у опосередкований ефекту грає ювенільний гормон. Він бере участь у розвитку плодових мушок протягом усього життя, від яйця до личинки й до дорослої особини. Статевої пептид посилює дію ювенільного гормону, в результаті чого метаболізм переключається на процеси, які вимагають більше енергії для підтримки функцій організму. Це також сприяє запалення, і комахи стають уразливими для токсичних молекул.

Результати експериментів показали, що мифепристон перешкоджає переключення метаболізму в патогенних режим. Крім того, виявилося, що ефект препарату розповсюджується й на інші модельні організми, включно із черв 'Яків. Оскільки мушки і черв еволюційно настільки ж далекі один від одного, як і від людини, вчені сподіваються, що мифепристон надасть то ж дія на людей.

Новини

Популярні теми форуму

analytics