Close button

Золоті паспорти у світі звалилися в ціні

Золоті паспорти у світі звалилися в ціні

Криза в туристичній галузі, викликаний пандемією коронавірусу, призвів до обвалення цін на золоті паспорта в країнах Карибського басейну. До кінця року держави регіону ввели безпрецедентні знижки на громадянство, повідомляє Bloomberg з посиланням на ліси Хана, голову інвестиційного відділу держави Сент-Кітс і Невіс, повідомляє Лента.ру.

Його країна готова надати громадянство для сім 'ї з чотирьох осіб за 150 тисяч доларів, вкладених в фонд сталого розвитку. До кризи треба було витратити 195 тисяч, а засновник "ВКонтакте" і Telegram Павло Дуров у 2013 році купив паспорт цієї острівної держави за 250 тисяч доларів.

За словами Хана, в сусідніх Домінікані, Гренаду, на островах Антигуа і Барбуда паспорт можна купити ще дешевше - за інвестиції в розмірі від 100 тисяч доларів.

Золотим паспорт Сент-Кіттс і Невіс називають через можливість безвізового в 'їзду в більш ніж 100 країн по всьому світу. Держава стала одним з перших, хто в 1980-х роках почав давати громадянство в обмін на великі інвестиції. В даний час великий інтерес до купівлею паспортів, вказав Хан, проявляють багаті люди з Китаю і з Близького Сходу.

Нинішня програма запущена 2015 року. В її рамках паспорти отримали близько 700 чоловік. При цьому процес привернув увагу влади США, які висловили невдоволення співпрацею з громадянами Ірану. З того моменту острівна держава почала відмовляти у заявках іранцям і жителям Афганістану.

Новини

Популярні теми форуму

analytics