Close button

Раднику Рогозіна пред 'явили звинувачення

Раднику Рогозіна пред 'явили звинувачення

Слідство висунуло звинувачення у держзраді заарештованому раднику глави "Роскосмосу" Іванові Сафронову, повідомив адвокат Іван Павлов, повідомляє РИА Новости.

До цього він перебував в статусі підозрюваного. Провину він не визнав.

"Пред 'явлене обвинувачення Івану незрозуміло. Неясно ким, за версією слідства, був завербований Іван, какие сведения, кому і як передавав, а також в який час ", - додав юрист.

Справу Сафронова

минулого тижня Лефортовський суд Москви заарештував Сафронова до 6 вересня. ФСБ підозрює його в тому, що він збирав і передавав спецслужбі однієї з країн НАТО становлять держтаємницю відомості про військову співпрацю, оборони та безпеки Росії.

За статтею про держзраду йому загрожує до 20 років позбавлення волі. Провину затриманий не визнав.

Іван Сафронов з 2010 по 2019 рік був кореспондентом "Коммерсанта", потім став спецкором газети "Ведомости", спеціалізувався на військової та космічної тематики. Радником Дмитра Рогозіна його призначили в кінці травня.

У "Роскосмосі" заявили, що затримання Сафронова не пов 'язано з його роботою в корпорації. Крім того, доступу до секретних відомостей у нього не було. За словами прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова, затримання не пов 'язане і з журналістською діяльністю Сафронова.

Новини

Популярні теми форуму

analytics