Close button

У Росії створили новий швидкісний броньовик

У Росії створили новий швидкісний броньовик

У Росії створили легкий бронеавтомобіль "стріла". Про це розповів гендиректор підприємства-розробника ТОВ "військово-промислова компанія" (ВПК) Олександр Красовицький, повідомляє РИА Новости.

Маса машини склала 4,7 тонни, що в два рази менше маси машин сімейства "Тигр". "Стріла" також має балістичної захистом, здатної витримувати постріли з автоматів АК-74, АКМ і гвинтівки СВД. Максимальна швидкість по шосе досягає 155 кілометрів на годину.

"На сьогоднішній день на озброєнні нашого війська подібних бронеавтомобілів просто немає", - сказав Красовицький.

Співрозмовник агентства пояснив, що протимінний захист броньовика дозволяє зберегти життя екіпажу при підриві під колесом Мін або вибухових пристроїв потужністю до двох кілограмів у тротиловому еквіваленті (проти 600 грамів у "Тигра").

За його словами, "стріла" призначена для перевезення людей і різних вантажів. Машину можна використовувати в якості оперативно - службової автомобіля спецпідрозділів органів виконавчої влади. На неї також можна встановити комплекси озброєнь і спецобладнання.

Красовицький підкреслив, що в конструкції "стріли" використовуються вітчизняні або вироблені в Росії комплектуючі.

"Невелика маса бронеавтомобіля" стріла "дає можливість використання настільки захищеної машини для її швидкого перекидання на інший напрямок або у складі тактичних повітряних десантів на зовнішній підвісці транспортно-бойових вертольотів армійської авіації типу Мі-8 (Мі-17). В салоні машини, залежно від модифікації, можуть розміститися до восьми осіб, включаючи водія ", - додав він.

Новини

Популярні теми форуму

analytics