Close button

Китай приготувався до важких часів

Китай приготувався до важких часів

Уряд Китаю оголосив про подальше проведення активної податково-бюджетної і обачною кредитно-грошової політики на тлі кризи, викликаного пандемією covid 19. Про це повідомляє Reuters з посиланням на прем 'єр-міністра КНР Лі Кецяна, повідомляє Лента.ру.

За його словами, китайська економіка продемонструвала стійкий підйом після скорочення ВВП у першому кварталі на 6,8 відсотка. Проте необхідно зміцнити впевненість у розвитку. Становище всередині країни, як і за її межами, незадовільно, тому Китай повинен бути готовий до важких часів, які ще чекають, чи заявив Кецян.

Крім того, уряд підготував низку заходів для стимулювання економіки та підтримки зайнятості. До них відносяться збільшення бюджетних витрат, податкових пільг, а також зменшення кредитних ставок і ослаблення резервних вимог.

Урядові дані по ВВП у другому кварталі будуть доступні 16 липня. Як випливає з дослідження компанії China Beige Book International (CBB International), показник знизиться у травні-червні 2020 року другий квартал поспіль, що буде означати технічну рецесію. Тим не менш, на думку більшості експертів, ВВП КНР за підсумками другого кварталу зросте на 1,5 відсотка, що дозволить уникнути технічної рецесії. За підсумками року він може збільшитися на 1,8 відсотка.

Новини

Популярні теми форуму

analytics