Close button

Джуліані розповів про розкрадені мільярдах

Джуліані розповів про розкрадені мільярдах

У США знову розкручують справу про розкрадання в Україні багатомільярдної американської допомоги, повідомляє Страна.ua.

Юрист і радник Дональда Трампа Руді Джуліані випустив на своєму YouTube-каналі нове відео з викриттями на цю тему.

"Обамі і Байдену було начхати на зниклу іноземну допомогу Україні в розмірі 5,3 млрд доларів (3 млрд доларів зі США). Адміністрація Обами / Байдена заблокувала будь-яке розслідування. Цей епізод - вершина айсберга, і це ще не все ", - говорить Джуліані у своєму подкасті.

Мова йде про 5 млрд доларах, які "освоїли" під крилом колишнього посла США Марі Йованович.

Джуліані ще у грудні минулого року своєму Twitter заявив, що Дональд Трамп домагається розслідування нецільового використання цих мільярдів.

"Трамп проситиме провести розслідування щодо порушень законів США та зловживання насилу заробленими платниками податків доларів. Це називається його юридичним зобов 'язанням щодо статті 2, гл. 3 Конституції США, що ігнорувалося Обамою ", - заявив адвокат Трампа.

У своєму відеоблозі від 10 липня цього року Джуліані демонструє документ Рахункової палати України від 2017 року англійською мовою, який йому передав нардеп Андрій Деркач.

"Рахункова палата в Україні виявила передбачуване зловживання засобами США у розмірі 5,3 млрд. доларів під час адміністрації Обами, в той час як Джо Байден був" навідником ". Посольство Обами закликало українську поліцію не проводити розслідування ", - говорить Джуліані.

документ от джулиани

Також дані про крадіжки грантоїдами $5 млрд американської допомоги під "дахом" американського посольства зливав в Вашингтоні екс-генпрокурор Юрій Луценко.

Один з кейсів стосується можливого розкрадання $133 млн, виділених США для людей, хворих на СНІД.

Гроші проводилися через благодійну організацію "Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ / СНІД", а займалися цим, за даними Деркача, засновники центру протидії корупції - Дмитро Шерембей і його колега Віталій Шабунін. У лютому Нацполіція вже відкрила справу проти центру, який фінансується мільярдером Джорджем Соросом.

Організацію підозрюють у відмиванні серйозних коштів, виділених для людей, хворих на СНІД.

Шерембей, до речі, також є членом наглядової Ради НАБУ під керівництвом Артема Ситника.

133 млн доларів, за даними розслідувачів, виділялися фіктивним компаніям, на деякі навіть були заведені кримінальні справи про розкрадання коштів. Частину суми відмили й украли.

Подібні розслідування в Україні були неможливі, оскільки вони стосувалися міжнародної технічної допомоги. І їх, за даними Деркача, "контролював хтось із посольства США".

Посольство зупиняло будь-які розслідування.

Крім мільйонів, освоєних Шабуніним sherembem, виділялися, наприклад, кошти на програму "щодо підвищення впевненості громадян України" - 36 млн доларів. На програму "конкурентна економіка України" витратили 41 млн доларів. Переважно такі підряди віддавали сумнівним американським фірмам.

"Ми ще під час приїзду до Києва в грудні минулого року обговорювали гігантські гроші, які були витрачені при Обамі і Президентові Порошенку. Крім 5 млрд розкраденою американської допомоги, яка з 2014 року надавалася Україні і велика частина якої була освоєна грантовими організаціями, говорили про виведених через офшори в американський хедж-фонд Tempelton Fund 7,4 млрд доларів, на які той купував облігації внутрішньої державної позики України. У фонді причетні і Байден, і демократи, і Янукович, і Порошенко, який у 2017 році викупив задешево частину акцій Tempelton. Іншими словами, всі вони незаконно заробили на держборг України. А Посольству США в Україні під керівництвом Йованович, як розповів Юрій Луценко Джуліані, заблокувало слідство про 7,4 млрд ", - сказав Андрій Теліженко, колишній співробітник посольства України в США, нині близьке до Джуліані.

Тоді, в грудні минулого року, Джуліані приїжджав до Києва, де зняв цілий фільм про українсько-американської корупції.

Для Трампа ці викриття, в тому числі свіже відео Джуліані з Україні, можуть стати козирем у боротьбі проти свого конкурента - демократа Джо Байдена, який курирував Київ за часів Порошенко.

"Українське досьє Джуліані" може вдарити по всій піраміді демократів, які підтримують Байдена.

"Піраміда корупції" за версією Джуліані виглядає так: Сорос Байден, три посла США в Україні (Пайєтт, Йованович, Тейлор), Джордж Кент (в минулому - заступник посла США в Україні, який досі є високопоставленим співробітником Держдепартаменту), Порошенко і Яценюк, голова НАБУ Ситник, а також колишній заступник генпрокурора України Касько.

"Свідчення про корупцію минулої української влади і про непомірні витратах на НГО можуть вилитися в кримінальну справу проти Порошенка і кінець для багатьох одержувачів грантів. В США демократів звинуватять у використанні держапарату в своїх корисливих цілях і в створенні мережі НДО, яка "кришує" корупцію та освоює непрозорим чином величезне американське фінансування ", - розповіли в оточенні Джуліані.

Генеральний прокурор США Вільям бар в лютому заявив, що Мін 'юст США буде "тримати відкритими двері" для Джуліані і його інформацією про можливі правопорушення з боку сім' ї Байденом.

І, за даними західних ЗМІ, є велика ймовірність порушення справ за кейсах ukrainageyta.

У демократів відмітають як обвинувачення, Йованович в корупції, так і бездіяльність Обами і Байдена з розслідування. Як повідомляє CNN, з $5 млрд, які, за даними Джуліані, були розкрадені, лише 6% були витрачені на неурядові організації, решта, мовляв, пішло у справі - на питання безпеки і військові справи України.

Втім, чим ближче до листопадових виборів, тим частіше в США будуть згадувати про розкрадені грошах.

"Кейс про зниклих грантах дуже важливий для Трампа, тому що доводить, що при демократах протягом декількох років гроші американських платників податків йшли не на реальну допомогу інших країн, а розкрадалися", - сказав нам політолог Руслан Бортник.

Новини

Популярні теми форуму

analytics