Close button

МОЗ змінює протокол лікування covid 19

МОЗ змінює протокол лікування covid 19

Міністерство охорони здоров 'я виключить зі стандартів надання медичної допомоги при covid 19 застосування препарату гидроксихлорохин для пацієнтів з тяжкою формою перебігу хвороби і для дітей, але залишать його для пацієнтів середньої тяжкості і пацієнтів групи ризику, повідомляє УНН.

Про це під час брифінгу у вівторок повідомила перший заступник міністра охорони здоров 'я Ірина садов' як, передає кореспондент УНН.

"В стандарт надання медичної допомоги при covid 19 будуть включені дексаметазон і Додаток з антикоагулянт ній терапії. Крім того, буде виключено лопінавір / ритонавір, а також буде розширена можливість застосування remdesivira ", - сказала садов 'як.

Гидроксихлорохин, за її словами, також виключать з оновленого протоколу лікування covid 19 у пацієнтів з важкою формою перебігу хвороби і для дітей.

"Виключений гидроксихлорохин з протоколу надання допомоги для пацієнтів з тяжкою формою перебігу хвороби і для дітей. Однак ми залишаємо його для пацієнтів середньої тяжкості і пацієнтів групи ризику ", - відзначила садов 'як.

Нагадаємо, ВООЗ припиняє клінічні випробування "небезпечного" гидроксихлорохин на пацієнтах з covid 19.

Ганна Мурашка

Новини

Популярні теми форуму

analytics