Close button

Огляд ринку кредитування за липень

Огляд ринку кредитування за липень

Липень не приніс українцям різкого зниження кредитних ставок - вони все ще залишаються стабільно високими, незважаючи на падіння облікової ставки НБУ до 6%. Радує лише той факт, що для отримання кредиту в розмірі до 50 тис. грн більша частина банків не вимагає від позичальників довідки про доходи, повідомляє Maanimo.

Динаміка середньої ставки

Загальна динаміка середньої ефективної ставки за споживчими кредитами у гривні продовжує знижуватися. У червні цей показник утримував планку в 67,9% річних, у липні ж впав до позначки 66,74%. Ситуація на ринку кредитування мало змінилася за перші 2 тижні липня - банки не знижують процентні ставки за споживчими кредитами для населення. Кількість банків, що надають суму до 50 тисяч грн, залишилася незмінною - таких установ 14. Порівняно з червнем, показник середньої ефективної ставки для річних кредитів на таку суму знизився до 69,90%.

Що пропонують банки?

Незмінними залишилися умови отримання кредиту у ТАСкомбанку - річна ставка на рівні 0,01%, хоча реальна ефективна ставка становить 66,25%. Немає разової комісії, але кредит передбачає щомісячну у розмірі 2,99% від суми кредиту. Для отримання суми від 50 до 100 тисяч гривень готівкою клієнту знадобиться довідка про доходи.

Райффайзен Банк Аваль залишив колишніми умови для отримання кредиту - річна ставка становить 39,90%, Однак клієнтові доведеться щомісячно сплачувати страховий внесок у розмірі 0,77%. Також для отримання коштів необхідно надати банку довідку про доходи. Реальна ефективна ставка за кредитом складе 56%.

Стабільні умови кредитування запропоновано Альфа-Банк - під 19,99% річних, але реальна ефективна ставка становить 83,42%. Клієнту потрібно буде оплачувати щомісячну комісію в розмірі 2,35% від суми кредиту, а також страховку 0,6%. Примітно, що для отримання суми у розмірі від 50 до 75 тис. грн Альфа-Банк не вимагає довідки про доходи.

У банку Креді Агріколь в липні можна взяти кредит у розмірі від 50 до 200 тис. грн під 61,70% річних. Базова ставка незмінно залишилася на рівні 15%, Проте клієнтові доведеться оплачувати щомісячну комісію в розмірі 1,99% від суми кредиту, а також виплатити разову страховку 1,99%. Для отримання кредиту Позичальник повинен надати довідку про доходи.

Правекс БАНК пропонує найбільш лояльні умови для позичальників під 18,99% річних, реальна ж ефективна ставка складе 19,33%. Клієнтові доведеться оплатити разову комісію в розмірі 1%, а також страховку в розмірі 5,99% від суми кредиту. Для отримання суми у розмірі від 50 тис. до 1 млн грн не буде потрібно довідка про доходи.

Не змінює умови надання грошового кредиту Кредобанк - реальна річна ставка становить 65%, банк не нараховує прихованих комісій. Отримати суму в розмірі від 1 до 50 тис. грн можна без довідки про доходи.

ОТП Банк пропонує на вибір клієнтам відразу кілька кредитних програм з однаковою реальної ефективної ставкою 58,07%. Відмінності полягають лише в сумі кредиту і необхідності надання довідки про доходи. Наприклад, для отримання суми до 50 тис. грн довідка не потрібна, для сум понад 50 тис. грн вона все ж буде потрібно.

Idea Bank не змінив умови кредитування в липні. Отримати кредит готівкою можна під 11,99% річних, Однак реальна ефективна ставка становить 67,65%. Крім того, клієнтові доведеться оплатити разову страховку у розмірі 9,5% від суми кредиту, разову комісію в розмірі 2%, а також кожен місяць платити комісію в розмірі 1,6%. Банк надає кредит від 500 до 75 тис. грн і не вимагає довідку про доходи.

iyul-e1594814062121.jpg

Христина Труман

Новини

Популярні теми форуму

analytics