Close button

Лондон звинуватив РФ у спробі втрутитися в британські вибори

Лондон звинуватив РФ у спробі втрутитися в британські вибори

Російська сторона "хотіла втрутитися" у вибори у Великобританії, які пройшли взимку 2019 року. Про це сьогодні заявив міністр закордонних справ Сполученого Королівства Домінік Рааб, передає УНН з посиланням на The Guardian, повідомляє УНН.

"На основі всебічного аналізу уряд прийшов до висновку, що майже напевно російські сили прагнули втрутитися в загальні вибори 2019 року (дострокові парламентські вибори у Великобританії 2019 року - ред.) за допомогою онлайн розповсюдження незаконно придбаних і які просочилися урядових документів", - заявив Рааб в четвер.

Як зазначає британське видання, заява є першим визнанням одного із Міністрів, що Кремль намагався "спотворити роботу британської демократії" - практика, яку міністр закордонних справ назвав "абсолютно неприйнятною".

"Чутливі урядові документи, що стосуються угоди про вільну торгівлю між великою Британією і США, були незаконно придбані до загальних виборів 2019 року і поширені в Інтернеті через соціальну платформу Reddit. Коли вони не отримали ніякої підтримки, були зроблені подальші спроби просувати незаконно придбані матеріали в Інтернеті напередодні загальних виборів ", - повідомив міністр.

За його словами, кримінальне розслідування по даній справі триває.

В Росії відкинули звинувачення. "Заяви голови МЗС Великобританії про якесь міфічне втручання Росії у парламентські вибори - чергова русофобська чушь. Звинувачення у втручанні - це, вибачте за каламбур, вже діагноз для західних політиків з назвою "божевілля", - цитує ТАСС голову комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Леоніда Слуцького.

Саша Картер

Новини

Популярні теми форуму

analytics