Close button

"Sorosyata" подають до суду на Джуліані

"Sorosyata" подають до суду на Джуліані

Українська благодійна організація "100% Життя" (раніше "Всеукраїнська мережа ЛЖВ"), подає в американський суд на юриста і радника президента США Дональда Трампа - Руді Джуліані, повідомляє Обозреватель.

Про це в коментарі повідомила Христина Рівера, спеціаліст Департаменту комунікацій благодійної організації.

Вона розповіла, що в Україні вони вже подали до суду на народного депутата Андрія Деркача і тепер шукають партнерів в США для позову до Руді Джуліані.

"На Деркача ми вже подали до суд в Україні, а що стосується Джуліані, то в Америці все не так швидко. Зараз ми шукаємо партнерів - американські юридичні фірми, які за це візьмуться ", - розповіла Рівера.

В організації вважають неправдивими звинувачення адвоката Трампа про можливе розкрадання $133 млн, виділених Сполученими Штатами для хворих на СНІД в Україні.

Нагадаємо, 10 липня 2020 р Джуліані оприлюднив відео, в якому розповів про розкрадання американської допомоги. Кошти, зокрема, нібито проводилися через благодійну організацію "Всеукраїнська мережа ЛЖВ", а займалися цим, згідно з даними Андрія Деркача, засновники центру протидії корупції (ЦПК) - Дмитро Шерембей і його колега Віталій Шабунін. Шерембей зараз є головою БО "100% Життя".

Виталий Шабунин (слева) и Дмитрий Шерембей (справа).

Віталій Шабунін (ліворуч) і Дмитро Шерембей (праворуч). Фото "Укррудпром"

Джуліані на відео продемонстрував документ Рахункової палати України від 2017 року англійською мовою, який йому нібито передав народний депутат Андрій Деркач.

Документ Счетной палаты Украины от 2017 года

Документ Рахункової палати України від 2017 року YouTube-канал Rudy W. Giuliani

"Рахункова палата в Україні виявила передбачуване зловживання засобами США в розмірі $5,3 млрд під час адміністрації Обами, в той час як Джо Байден був" навідником ". Посольство Обами закликало українську поліцію не проводити розслідування ", - стверджує адвокат Трампа.

Зазначимо, що всього мова йде про більш ніж $5 млрд, які нібито "освоїли" під крилом колишнього посла США Марі Йованович. Як відомо, адвокат президента США ще в грудні 2019 року в своєму Twitter заявив, що Трамп домагається розслідування нецільового використання цих грошей.

Екс-радник Білого дому з питань Національної безпеки Джон Болтон написав у книзі "кімната, де це сталося: мемуари Білого дому", що президент Дональд Трамп наполягав на звільненні посла США в Україні Марі Йованович через її нібито розмови з новообраним українським президентом Володимиром Зеленським. Відставку дипломата нібито активно підтримував особистий адвокат Трампа Рудольф Джуліані.

Новини

Популярні теми форуму

analytics