Close button

ФБР розслідує хакерські атаки проти знаменитостей

ФБР розслідує хакерські атаки проти знаменитостей

Федеральне бюро розслідувань США почало слідство у справі кібер-атак проти знаменитостей, під час яких шахраї проникали в облікові записи зірок, політиків та відомих підприємців, щоб вкрасти більше 100 000 доларів у біткойнах, повідомляє Комментарии.

Про це повідомляє видання Voa News.

"ФБР розслідує атаки на сотні акаунтів на Twitter, що належать відомим особам, які відбулись 15 липня 2020 року. На це час, схоже, облікові записи були скомпрометовані з метою вчинення шахрайства з криптовалютою. Ми радимо громадськості не ставати жертвою цієї афери, висилаючи криптовалюту або гроші у зв 'язку з цим інцидентом ", - повідомив відділ ФБР в Сан-Франциско.

Губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо повідомив у своєму зверненні, що державний департамент фінансових послуг також проведе "повне розслідування цього масштабного злому".

В середу хакери атакували акаунти знаменитостей і політиків, включаючи Джеффа Безоса, Джо Байдена, Кім Кардашян і Барака Обаму. Використовуючи ці акаунти, шахраї обіцяли відправити користувачам вдвічі більше грошей, ніж вони заплатили на анонімне адресу Bitcoin. Відповідно із загальнодоступними записами Bitcoin, хакери в результаті цієї атаки отримали більше 100 000 доларів криптовалюти.

Twitter назвав це порушення "скоординованою атакою на соціальну інженерію". Одним з помітних винятків у цієї історії став президент США Дональд Трамп, чиї особисті і президентські рахунки атаки уникли. Прес-секретар Білого дому Кейлі makenani підтвердила це на брифінгу в четвер. Вона сказала, що Трамп залишиться в Twitter, незважаючи на цю атаку.

Читайте також: хроніки замахів на перших осіб України

Павло Зінченко

Новини

Популярні теми форуму

analytics