Close button

НАБУ оголосило підозру Окружному адмінсуду Києва

НАБУ оголосило підозру Окружному адмінсуду Києва

Національне антикорупційне бюро України в п 'ятницю, 17 липня, оголосило про підозру у створенні злочинної організації і захоплення влади відразу вісьмом високопоставленим суддям, повідомляє Вести.

За словами журналіста Юрія Бутусова, пред 'явлені підозри голові Окружного адмінсуду Києва Павлу Вовку, його заступнику Євгену Аблов, і ще шести суддів, у тому числі голові державної судової адміністрації Зіновію Холоднюк. На даний момент в окружному адмінсуді і в судовій адміністрації йдуть обшуки.

Усім зазначеним суддям інкримінують "створення злочинної організації та захоплення влади". "Підозри побудовані на вивченні записів розмов у Кабінеті Вовка, частина яких була опублікована в 2019-му році на прес-конференції. Там на записах Вовк обговорює, як він збирається тиснути з допомогою судових рішень на різні органи влади, щоб отримувати потрібні собі рішення ", - зазначає Бутусов, на думку якого ОАСК" є ключовою ланкою для тиску на державну владу, скасування і призупинення кадрових рішень ".

Bufer-obmena01-18.jpg

За словами Бутусова, всі, кому пред 'явили підозри, не можуть бути затримані, "оскільки є спецсуб' ектамі". Таке рішення може прийняти тільки антикорупційний суд. Спеціальний антикорупційний прокурор Назар Холодницький перебуває у відпустці, тому підозра підписав його заступник Андрій Любович.

Павло Вовк, а також судді Євген Аблов, Ігор погребніченко та інші вже викликалися до слідчих Генпрокуратури - всі вони проходили за одним Кримінального провадження, відкритого у квітні 2014 року і звинуватили в перевищенні влади і службових повноважень, службовій підробці, винесенні завідомо неправомірного вироку та інших злочинах. Крім того, прокурори вже проводили saktsionirovannyye обшуки в приміщенні Окружного адміністративного суду Києва. Обшуки велися в рамках розслідування можливих кримінальних злочинів головою і суддями цього суду.

Новини

Популярні теми форуму

analytics