Close button

Лікарі зруйнували Хуторянський міф про найкориснішу молоко

Лікарі зруйнували Хуторянський міф про найкориснішу молоко

Лікарі зруйнували низку міфів про козяче молоко, яке вважається чи не найкращим, і нібито набагато випереджає коров 'яче за всіма показниками. Це стійке оману про суперфуд призводить до того, що ми переплачуємо за цей "еліксир". П 'ємо його самі і даємо дітям, які часто не в захваті від запах і смаку напою, повідомляє РБК-Украина.

Але лікарі кажуть, що це не так. Воно корисніше коров 'ячого, але не настільки, щоб зводити це молоко на п' єдестал.

Лоренцо траверсетт, доктор біологічних наук каже, що як коров 'яче, так і козяче молоко однаково підходять для вживання, так як являють собою цінне джерело кальцію, білків, вітамінів і мінералів.

Лікарі та вчені зруйнували низку міфів про користь козячого молока.

Міф No 1. Козяче молоко не таке калорійне

Навпаки - в ньому калорій більше - 75 на 100 грамів, проти коров 'ячого з 63 ккал на 100 грамів.

Міф No 2. Якщо ви не переносите лактозу, козяче молоко пити можна

В козячому молоці лактози менше, але вона там Є. Тому люди з непереносимістю лактози так само можуть отримати проблеми з травленням або алергію.

Міф No3. Козяче молоко менш жирне

Насправді козяче молоко жирніше, ніж коров 'яче. Але є відмінність в типі жира. У ньому є категорія жирних кислот з короткою ланцюгом (SCFA), які слідують за своїм метаболічного шляху, іншим, ніж інших. Вони поглинаються клітинами кишечника та скеровують безпосередньо у печінку., що не дозволяє перетворитися їм у жирові агломерати, а внаслідок - у aterogennyye бляшки.

Міф No4. Козяче молоко кориснішими, ніж коров 'яче

Обидва типи молока мають макро - і мікроелементи, які дуже схожі один з одним. Різниця тільки в кількості жиру, кальцію і калорій.

Міф No5. В козячому молоці більше білка

Тут суттєвої різниці немає. Хіба що в аминокислотном складі білка. Фактично, в козячому молоці виділяється присутність високих концентрацій таурину - який відповідає за забезпечення правильного розвитку плоду. Це робить його найбільш схожим на грудное молоко.

Але є і кілька переваг козячого молока. Лікарі кажуть, що козяче молоко краще засвоюється завдяки згаданим вище жирним кислотам з короткою ланцюгом (SCFA).

Крім того в козячому молоці більше кальцію - 134 мг на 100 мл (в коров'ячому 119 на 100 мл).

Відзначимо, що вартість козячого молока вище коров 'ячого. Якщо домашнє коров 'яче молоко в Києві можна купити від 25 грн за літр, то ціна на домашнє козяче стартує від 40 грн. В промислових упаковках вартість козячого молока складає близько 80 грн за півлітра, в той час як коров 'ячого - від 20 грн за літр.

І це не дивно, адже козу хоч і простіше утримувати, але молока дає вона в середньому від 2 до 3 літрів на день. А з vysokomolochnykh племінних кіз можна надоїти 4-6 літрів. В той час, як корова дає 15-16 літрів молока на день

Новини

Популярні теми форуму

analytics