Close button

В Одесі дві спроби підняти танкер Delfi завершились невдало

В Одесі дві спроби підняти танкер Delfi завершились невдало

Дві спроби підняти з мілини і поставити на кіль аварійний танкер Delfi біля узбережжя Одеси виявилися безуспішними - обірвався трос одного з двох буксирів при спробі підняти судно, повідомляє Украинская правда.

Джерело: Державна екологічна інспекція в Одеській області у Facebook

Дослівно: "Сьогодні з ранку (18 липня – УП) були проведені всі підготовчі роботи для початку евакуації судна Делфі. На жаль, дві перші спроби виявилися безуспішними через слабкі троси, один з яких обірвався. Завтра чекаємо на третю спробу".

Деталі: Інспектори Державної екологічної інспекції в Одеській області контролюють процес транспортування танкеру для спостереження вирогідного забруднення шляхом відбору проб морської води.

Нагадаємо: В Одесі почалася операція з підйому танкера Delfi, що затонув у листопаді минулого року.

Передісторія:

  • Одеська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 25 червня закрила місцевий пляж "Дельфін" через витік нафтопродуктів із затонулого поблизу танкера DELFI.
  • 22 листопада минулого року поблизу Одеси сів на мілину танкер "Делфі", власник якого не дозволяв екіпажу залишити судно, а рятувальні катери не могли підійти до нього через шторм. Тоді повідомлялося, що на борту немає вантажу, який би загрожував екологічній ситуації Одещини. Але судно не мало відповідних реєстраційних документів.
  • Однак вдень 22 листопада аналізи показали перевищення допустимої концентрації нафтопродуктів у воді в 53 рази, а 23 листопада Держекоінспекція Кримсько-Чорноморського округу прозвітувала, що вміст нафтопродуктів у воді на місці аварії перевищує гранично допустиму концентрацію в 157 разів

Новини

Популярні теми форуму

analytics